25-02-2016
25-02-2016

Rapporten Auditdienst Rijk voortaan openbaar

Het ministerie van Financiën maakt voortaan de rapporten van de Auditdienst Rijk (ADR) openbaar, tenzij de rapporten als staatsgeheim gerubriceerd zijn.

Minister Dijsselbloem van Financiën schrijft namens het kabinet aan de Kamer dat voor het openbaar maken van de rapporten van de ADR is aangesloten bij de regels voor de rijksinspecties en bij het uitgangspunt ‘openbaar tenzij’ uit het Actieplan Open Overheid: "Ik stuur voortaan elk halfjaar een overzicht aan uw Kamer met de titels van door de ADR uitgebrachte rapporten en plaats dit op de website van de rijksoverheid. Het overzicht bestaat uit een lijst rapporten per ministerie, een lijst rapporten over onderzoeken die zijn uitgevoerd ten behoeve van de Europese Unie en een lijst algemene producten van de ADR. Rapporten over de controle van geheime uitgaven, rapporten die vertrouwelijk zijn uitgebracht aan de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst en de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst en anderszins als staatsgeheim gerubriceerde rapporten komen niet op het overzicht".

Kamerbrief openbaarmaking rapporten Auditdienst Rijk

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie