Resultaten Internal Audit Ambition Model benchmark

19-06-2017

IIA Nederland en de NBA Ledengroep Intern en Overheidsaccountants (LIO) hebben tijdens het jaarlijkse IIA Congres op 15 en 16 juni 2017 de resultaten gepresenteerd van de eerste Nederlandse benchmark op basis van het Internal Audit Ambition Model.

De resultaten laten zien dat Internal Auditfuncties (IAFs) over het algemeen voldoen aan het International Professional Practices Framework (IPPF) en dat er ook nog de nodige ambitie is.

Een opvallende uitkomst is dat IAFs die strategie-audits uitvoeren zichzelf een hogere score toekennen. Daarnaast valt op dat aan het thema 'soft controls' een hogere ambitie wordt toegekend ten opzichte van het behaalde resultaat.

Het Internal Audit Ambition Model werd tijdens het jaarlijkse IIA Congres op 9 en 10 juni 2016 geintroduceerd als een self assessment tool. Het model is geevolueerd in een communicatie- en benchmarking instrument inmiddels door meer dan 250 mensen uit binnen- en buitenland opgevraagd.

Download
Internal Audit Ambition Model
State of Internal Audit in the Netherlands
Internal Audit Ambition Model benchmark 2017

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie