RO Masterclass 2021

09-12-2021

Op 30 november en 1 december 2021 vond bij Gooiland in Hilversum de RO Masterclass plaats. Net zoals veel events dit jaar vond ook de RO Masterclass zowel fysiek als online plaats. Het thema waar we dit jaar mee aan de slag gingen was: Too good to be true. Een zeer actueel en interessant thema met verschillende invalshoeken. Zo kwamen de kwesties deepfake, artificial intelligence en gedragsdetectie aan bod. Na twee intensieve, maar boeiende dagen durven wij te stellen dat ieders gereedschapskist weer goed is aangevuld en iedereen weer even tot denken is gezet, want wat is nou echt en wat niet?

Bart van Loon en dagvoorzitter Jim Jansen zetten meteen de toon, want staat Bart hier wel echt of is het nep? 

     

Versnelde verandering is de enige constante in het digitale tijdperk

Sander Duivestein (spreker, trendwatcher, internetondernemer, adviseur, auteur en columnist)  mocht de spits afbijten op deze RO Masterclass. In oktober is zijn boek Écht nep' uitgekomen. In Sander’s ogen verandert technologie de wereld in een razendsnel tempo. Echt en nep lopen steeds meer door elkaar en fake is the new real (nep is het nieuwe echt). Sander benadrukt dat onze digitale identiteit belangrijker is dan onze fysieke voorkomen, dit komt vooral bij de jeugd voor. Een doelgroep om vooral goed in de gaten te houden. Zij creëren een compleet nieuw business model. 
Het is Sander’s missie om te duiden wat de impact van technologie is op mens, bedrijf en maatschappij. Bedrijven moeten geen weerstand bieden aan nieuwe technologie, maar deze juist aangrijpen om te veranderen. Het is Digitaal Darwinisme. Het is adopt or die!

     

Nonverbal intelligence & Investigative interviewing

An Gaiser, managing director bij An Gaiser Consultancy, waar zij werkt als non-verbaal profiler, consultant, trainer en coach. Tot juni 2021 was zij managing partner bij het Instituut voor Non-verbale Strategie Analyse (INSA), dat samen met de UvA wetenschappelijk onderzoek doet naar de betekenis van microbewegingen in het gezicht. INSA introduceert daarmee een nieuwe wetenschappelijk onderbouwde methode om belangrijke en praktische informatie over mensen te leren zien in het gezicht. Repeterende microbewegingen geven inzicht in kwaliteiten, valkuilen en behoeften van mensen in interactie met anderen. Tevens geeft het inzicht in het spanningsgedrag van mensen. 
An gebruikt deze bevindingen in haar professionele praktijk en heeft tijdens de masterclass een tip van de sluier opgelicht waar zij de luisteraars zowel thuis als bij Gooiland volledig op haar hand had. 

Wat is deepfake? Welke vormen zijn er? Hoe kun je dat herkennen? Wat zijn de risico’s?

Jarno is technologie-expert, trendwatcher en spreker op het gebied van digitale technologie. Hij is auteur van vier boeken over digitale technologie, onder andere over kunstmatige intelligentie en blockchain. Zijn twee meest recente rapporten gaan over ‘Machines met verbeeldingskracht‘ en over ‘Deepfake technologie‘.

 

               

De gedragskant achter AI, EI en Deepfake  

Xavier houdt zich bezig met dienstverlening op het gebeid van gedragsanalyse, profiling, persoongsgericht onderzoek en trainingen. Hij is partner bij Den Hartigh en partners.

          

Ransomware bij Travelex. Hoe ga je als internal auditor om met een ransomware aanval? 

Antoine is hoofd audit bij de gemeente Utrecht en maakte in zijn rol als Hoofd Internal Audit Netherlands, Europe and Middle East & Turkey bij Travelex een ransomware cyber attack mee. 

 

Cybercrime & privacy

Maria is journalist en schrijver van (o.a.) het boek ‘Komt een vrouw bij de h@cker’. Het boek laat zien hoe gemakkelijk het is om je identiteit te stelen en je computer te hacken. Door de frisse, niet technische blik op het onderwerp werd het een hit in het bedrijfsleven. 

 

Cyber

Lars is mede verantwoordelijk voor de Cyber Response dienstverlening binnen KPMG. Hij houdt zich bezig met technische onderzoeken n.a.v. incidenten op het gebied van Cyber&Finance. Ook helpt hij organisaties bij voorbereidingen op een cyber incident.

     

Aan het einde van de RO Masterclass wordt eventmanager Annemiek van Raalten nog even in het zonnetje gezet door Patrick Beekhuizen, Jim Jansen en Bart van Loon (KPMG). Annemiek heeft het IIA na ruim 7 jaar verlaten. 

Houd deze pagina in de gaten voor eventuele updates en presentaties van de sprekers

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie