RO Masterclass 2022 (RE)Act, gaan of laten gaan? (Verslag)

01-12-2022

Op 29 en 30 november 2022 vond bij Gooiland in Hilversum de RO Masterclass weer helemaal fysiek plaats. Het thema waar we dit jaar mee aan de slag gingen was: (Re)Act, gaan of laten gaan? De vele, snel veranderende ontwikkelingen stellen hoge eisen aan de organisatie, maar ook aan de internal auditors. Zijn ze voldoende proactief? Zetten zij de dingen waar nodig in beweging? Maken ze de zaken tijdig bespreekbaar? Deze Masterclass heeft de deelnemers daarop laten reflecteren. 

De aanwezige RO’s werden meteen op scherp gezet door de volgende stellingen die aan ze werden voorgelegd. 

  • Auditors zijn de hofnarren van de organisatie;
  • Wij als auditors zijn vaak een rem op de innovatie;
  • In deze tijd hoort een groot deel van mijn auditplan flexibel te zijn, zodat ik in kan spelen op zaken als #metoo, Covid, Oekraïne, inflatie, arbeidstekort;
  • Psychologische veiligheid hoort thuis in elk auditplan;
  • Ik kijk momenteel heel sterk naar de bezetting in mijn organisatie en of ik de juiste mensen heb voor de richting waarop we gaan en markt waarin we opereren;
  • Ik zal aan de belangrijkste risico’s in mijn organisatie aandacht moeten schenken.

Deze stellingen zijn niet zomaar opgesteld. Ze hebben namelijk allemaal raakvlakken met de thema's die tijdens de RO Masterclass zijn besproken. 

De deelnemers gingen meteen met elkaar actief in discussie, wat een wens van SVRO voorzitter Beate was die tijdens de opening van de masterclass al benadrukte dat de masterclass ook vooral in het teken staat van actief kennis opdoen door met elkaar in gesprek te gaan. Na de koffiepauze is het tijd voor de eerste spreker. 

De waarde van het geheel meer laten schitteren
Jeanine Jansen mocht de spits afbijten met haar presentatie waarin zei sprak over eigentijdse teambeelden en relationele intelligentie. Groepen en teams zijn interessant omdat die liggen op het snijvlak van het individu aan de ene kant en de grote organisatie aan de andere kant. Teams zijn klein genoeg om te kunnen overzien, en groot genoeg om toch impact te kunnen maken, volgens Jeanine Jansen, die naast docent bij Nyenrode ook teamcoach en opleider is. Zij liet de groep zelf ook samen in gesprek gaan over welke beelden, metaforen er bij hun opkwamen wanneer zij denken aan teams. Enige associaties die bij de auditors opkwamen waren; een team heeft één doel, op elkaar ingespeeld raken, diversiteit (verschillende spelers). Volgens Jeannine helpt het als we wat realistischer zijn over samenwerken, en beseffen dat wat nodig is bij bijvoorbeeld topsport, niet 1-op-1 te vertalen is naar hoe teams bij de meeste organisaties werken. De neuzen dezelfde kant op, daar geloofd ze niet zo in.

Benieuwd naar Jeannine haar visie over samenwerking, interacties en groepsdynamica. Lees hier een interview wat zij recent heeft gegeven en bekijk een video over het onderwerp.

     

Hoe moet je optreden als internal auditor?
Heleen Hoynck van Papendrecht is forensisch psycholoog en deelt tijdens deze RO Masterclass haar kennis over ongewenst gedrag en hoe je daar op moet anticiperen, want wat als er meer klachten binnenkomen, of het verschijnt zelfs al in de pers, dan ben je eigenlijk te laat. Maar wat is ongewenst gedrag? Het gaat hierbij volgens Heleen om situaties in de omgang tussen personen in de werkomgeving die als ongewenst worden beschouwd. In haar bijdrage deelt Heleen haar (cultuur)onderzoek aanpak. 

     

De organisatie wordt geconfronteerd met onverwachte gebeurtenissen, geopolitieke gebeurtenissen. Wat nu?     
Arjan Brinkman, audit manager bij KLM mag de deelnemers na de lunchpauze opnieuw op scherp zetten een gaf een kijkje in de keuken van de interne Auditdienst van de KLM. Hij nam de deelnemers mee in de functie van internal auditor binnen KLM. Er is onder andere ingegaan op met welke onzekerheden, externe ontwikkelingen KLM wordt geconfronteerd en hoe KLM internal audit daarmee omgaat. Hij spreekt over de impact die Covid heeft gehad en hoe KLM internal audit daarop heeft ingespeeld en hoe zij in hun audit proces plan in gaan op (geopolitieke) veranderingen.  

Wat maakt dat teams succesvol zijn ?    
Ignatia Mannoe omschrijft samen met Elsemiek Meijs drie vormen van veiligheid; fysieke veiligheid, sociale veiligheid en psychologische veiligheid. Vandaag is er dieper ingegaan op het begrip; psychologische veiligheid (pv). Ignatia zet de deelnemers aan het denken, want hoe zit het eigenlijk met de pv in de afdeling van de RO’s? Of wanneer je als junior in een afdeling werkt en je hebt je RO titel nog niet. 
Nadat de theorie is uitgelegd gaan de deelnemers op een 'out of the box' wijze aan de slag gaan met de theorie van Psychologische (on)veiligheid en wordt de theorie nog eens uitgelegd met behulp van film. Er wordt gevraagd en geoefend met de bril van psychologische veilig en onveiligheid. Wanneer merk je dat er sprake is van psychologische (on)veiligheid.

Na de laatste koffiepauze van vandaag was het tijd voor de laatste presentatie. Jeffrey Bekkerin nam de deelnemers mee in het onderwerp wendbaarheid. Bedrijven zijn complex adaptieve systemen en wat betekent dit als je bevoordeeld naar wendbaarheid kijkt. Volgens Jeffrey bestaat er maar een echt risico voor een bedrijf en aandeelhouders, namelijk dat een bedrijf het bedrijfsmodel niet succesvol kan aanpassen aan veranderingen.Daarnaast nam hij de deelnemers mee in het thema; aan de tafel bij de CEO. 

     

De eerste dag van de RO Masterclass was een groot succes. Er was veel ruimte voor netwerken zowel tijdens de pauze als tijdens het diner na afloop van de eerste dag. 

Goed uitgeslapen zitten de deelnemers alweer vroeg klaar voor dag twee. Dag twee beloofde wederom een interessante dag te worden. Aan innovatiedeskundigen Roy Kramer en John Piepers van Krabbe Consutants de eer om de dag te openen. 

Innoveren, vernieuwen, proactief acteren. Hoe doe je dit?
Waarom faalt corporate innovatie zo vaak en welke factoren zijn on-onderhandelbaar voor succes? Hoe kun je het innovatieproces succesvol(ler) inrichten? In subgroepen is er besproken hoe we de toegevoegde waarde die een operational auditor in de innovatie-cycle kan hebben en welke competenties daarbij cruciaal zijn en spiegelen we elkaars innovatie- en veranderkracht.

Gedrag en Profiel: De Kracht van Consequenties
Na de pauze was het de beurt aan Joost Kerkhofs. Hij gaf een introductie in gedragsmanagement en de wetenschap van Organizational Behavior Management (OBM). Daarbij focuste hij zich op de slagingskansen van veranderprogramma’s en de rol van gedrag en gedragsbeïnvloeding daarbij? Joost sprak tijdens zijn presentatie ook over de drie valkuilen en vier strategieën bij gedragsbeïnvloeding en de wetenschappelijk bewezen protocol voor gedragsverandering in organisaties. Tot slot besprak Joost met de deelnemers welke type gedragsbeïnvloeder zij zijn.

     

Tot slot was het tijd voor Hofnar Jort Verhage. Jort vertelde de deelnemers over waarom de functie van hofnar er is, wat de functie inhoudt en hoe je zelf een beetje een hofnar kan zijn.
Ook vertelde hij welke concrete acties de RO's zelf kunnen ondernemen en of er verband is tussen de internal auditor en de hofnar. De functies lijken namelijk goed bij elkaar te passen. Auditors en de hofnar willen besturen van organisaties verder helpen, houden elkaar spiegels voor, hebben beide een generalistische blik, moeten organisatiedoelstellingen behalen en de effectiviteit verhogen van o.a. Governance. Verder legt Jort uit hoe macht corrumpeert, legt hij focus op tegenspraak én werkgeluk en vertelt hij de RO's hoe ze werkgeluk kunnen verhogen. Het kost namelijk niets om;

  • een glimlach op te zetten
  • Dankbaar te zijn
  • Een complimentje te geven
  • Spiegels voor te houden.

Start er vandaag nog mee! 

     

Het waren twee geslaagde dagen met inhoudelijke interessante en leerzame sprekers en presentaties en daarna was er veel ruimte om met elkaar te netwerken 

Houd dit nieuwsbericht in de gaten voor eventuele updates en presentaties van de sprekers. Door op de onderstreepte thema’s te klikken kun je de beschikbare presentaties van de RO Masterclass inzien.
Aanmelden voor volgend jaar is ook al mogelijk. Klik hier om je aan te melden

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie