29-11-2010
29-11-2010

Scott Cheung benoemd in Raad van Bestuur
De Raad van Commissarissen van Credit Europe Bank NV is verheugd te melden dat de heer Scott Cheung is benoemd als lid van de Raad van Bestuur. De benoeming, die is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank, past in de strategie van de bank om de focus op effectief risicobeheer verder te versterken.

De Nederlander Scott Cheung wordt ‘Chief Risk Officer‘. In die functie wordt hij wereldwijd verantwoordelijk voor zowel het financiële als het niet-financiële  risicobeheer. De heer Cheung, afgestudeerd als registeraccount aan de Universiteit van Amsterdam, werkte 6 jaar bij Ernst & Young Accountants in Amsterdam en Hong Kong voordat hij in 2002 bij Credit Europe Bank begon als Hoofd van de Interne Audit afdeling in Amsterdam. In 2006 werd hij benoemd tot Hoofd Group Audit, verantwoordelijk voor de coördinatie van alle Internal Audit activiteiten in de 11 landen waar Credit Europe Bank gevestigd is.

Maarten Hulshoff, President-Commissaris van Credit Europe Bank NV:
“We zijn verheugd dat Scott Cheung toetreedt tot de Raad van Bestuur, aangezien hij sinds het begin van zijn carriѐre toewijding en deskundigheid heeft getoond. Zijn benoeming bewijst de kracht van het personeelsbeleid van de bank, dat erop gericht is om managers intern op te leiden en te trainen op de werkplek. We hebben er vertrouwen in dat de heer Cheung het solide risicobeheer in de bank verder zal uitbouwen”.

Achtergrond Credit Europe Bank
Credit Europe Bank N.V. is een internationale financiële dienstverlener in de top 10 van Nederlandse banken met neer dan 5000 werknemers en 3 miljoen klanten.
De bank verkoopt efficiënte en gebruiksvriendelijke producten aan particulieren en het midden- en kleinbedrijf vanuit ongeveer 200 kantoren en 14.000 verkooppunten in België, Duitsland, Malta, Nederland, Oekraïne, Roemenië en Rusland.
Daarnaast biedt de bank handelsfinanciering en zakelijke diensten via haar netwerk in bovengenoemde landen als ook in China, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten en Zwitserland.
Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie