Symposium 'Rekenen op goed werk' voor RA's

16-10-2018

Beroepsgeschiedenis, beroepsethiek en beroepseer als basis van de opleiding tot accountant.

Ben jij één van de 700+ RA's die lid zijn van IIA Nederland? Dan is het gratis symposium 'Rekenen op goed werk' van Hogeschool Utrecht misschien  iets voor jou.

  • Vrijdag 2 november 2018
  • Van 13.30 tot 17.30, met borrel
  • Hogeschool Utrecht, Institute for Finance & Accounting (Heidelberglaan 15)

Accountancyopleidingen kennen een grote nadruk op de vaktechnische kant van het werk. Dat gaat over wat de accountant moet kunnen en in mindere mate over wat een accountant moet zijn. Het ‘zijn’ is lastiger vast te pakken, maar ook deze invalshoek is fundamenteel als we studenten willen voorbereiden op ontwikkelingen die op de beroepsgroep afkomen. Maar hoe pakken wij dat als docenten met elkaar aan?

Doel
Tijdens het symposium Rekenen op Goed werk willen wij met het onderwijsveld (hbo en universitair) nadenken over hoe we het accountancyonderwijs meer diepgang kunnen geven. Dat gaan we doen aan de hand van drie belangrijke pijlers beroepsgeschiedenis, beroepsethiek en beroepseer.

Sprekers

  • Prof dr. Kees Camfferman (hoogleraar financial accounting VU) over het belang van beroepsgeschiedenis.
  • Prof dr. Cok Bakker (hoogleraar levensbeschouwing UU, lector normatieve professionalisering) over goed (accountancy) onderwijs.
  • Thijs Jansen (universitair docent Tilburg, directeur Stichting Beroepseer, co-redacteur van het boek Artikel 5, de beroepseer van de accountant) over eervolle professies in onze maatschappij.
  • Martin Martinoff (Institute of Chartered Accountants for England and Wales) over Auditfutures, een vergelijkbaar initiatief voor de onderwijspraktijk in Engeland en Wales.

Workshops
Na de plenaire inleidingen zijn er workshops over de drie pijlers beroepsgeschiedenis, beroepsethiek en beroepseer. 

De leiding van het symposium is in handen van Margreeth Kloppenburg, co-redacteur van Artikel 5, de beroepseer van de accountant.

Aanmelden kan via evelien.heijmans@hu.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie