Terugblik op het IIA Congres 2024

24-06-2024

Afgelopen donderdag en vrijdag vond eindelijk weer het IIA Congres plaats. Na een jaartje overgeslagen te hebben vanwege het Global Congres, mochten wij dit keer weer zelf schitteren.

Dag 1: Inspirerende Start en Feestelijke Afsluiting
Het congres werd feestelijk geopend door dagvoorzitter Maarten Bouwhuis en Frans Eusman, voorzitter van IIA Nederland. Vervolgens volgden diverse inspirerende sessies. Thijs Homan deelde zijn inzichten, waaronder de krachtige quote: "Hoe harder je sleurt, des te minder er gebeurt." Esther Vergeer deelde haar persoonlijke verhaal over het verlaten van haar comfortzone om haar doelen te bereiken, waarna Dick de Waard en Charles van Commenée het podium betraden.
De sub sessies gingen dieper in op actuele onderwerpen zoals cyber, AI, innovatie, human capital en duurzaamheid. Tijdens de pauze konden deelnemers genieten van heerlijke koffies bij de stand van Vanberkel Professionals. De eerste dag werd afgesloten met een spetterend feest, compleet met een band, een wijnbar van ARC People en een photobooth van Ferocia. Kortom, een geslaagde en gezellige avond!

Dag 2: Boeiende Presentaties en Praktische Workshops
De tweede dag begon met een kort filmpje dat dag 1 samenvatte. Jarno Duursma betrad daarna het podium en gaf een boeiende presentatie over AI. Esther van Toledo zorgde voor een wake-up call met haar lezing over verbinding. Verder ging Anneke van Zanen in gesprek met Maarten Bouwhuis en sloot Paul Iske het congres af met een zeer humorvolle en interessante sessie. Ook op de tweede dag waren er diverse sub sessies, waaronder onderwerpen als de GIAS, het Ambition Model en een nieuwe vaktechnische publicatie over psychologische veiligheid. Daarnaast gaven de Young Professionals een presentatie getiteld "Spoedcursus werken met jong talent."

Voor presentaties van de sprekers, klik hier: Presentatie sprekers Congres 2024

Dankwoord
Het IIA Congres was een groot succes waar we met veel plezier op terugkijken. Onze dank gaat uit naar de medewerkers van het AFAS Theater, onze vrijwilligers, partners en natuurlijk alle deelnemers!
We kijken nu al uit naar volgend jaar, zet 5 & 6 juni 2025 vast in je agenda! 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie