Terugblik PAS event i.s.m. Fellowfield

09-10-2018

Op 4 oktober 2018 vond het IIA PAS event plaats, in het Mariënburg klooster in Den Bosch. Dit recent gerenoveerde kloostercomplex is tevens de thuisbasis van Fellowfield, hoofdsponsor van dit event voor auditors van kleine IAF’s. De dag begon met een Bossche Bol en een rondleiding door het imposante complex, waarin momenteel wonen, werken en studeren samengaan, maar waar tot 2017 nog nonnen gehuisvest waren.

Na een introductie door Eddy Vaassen, hoogleraar Accountancy en mede-initiatiefnemer van de Jheronimus Academy of Data Science (JADS), sprak Amba Zeggen over het door haar ontwikkelde Risk Type Compass. In de vorm van een interactieve workshop werd er gewerkt aan de bewustwording van het eigen risicoprofiel en de interactie, vanuit dit risico-type, met stakeholders.

De tweede sessie werd verzorgd door Petra de Bie, Head of Risk & Audit bij Schiphol Group. Zij belichtte de wijze waarop binnen de Schiphol Group gewerkt wordt aan de implementatie van Behavioural Audits. Dit controversiële topic, dat onder de naam cultuuraudits steeds vaker haar intrede doet in het vak, was voer voor discussie en leidde tot goede gesprekken die voortduurden tot in de borrel.

Fellowfield blikt terug op een geslaagde dag: "Inspirerend en gezellig; waarvoor veel dank aan alle aanwezigen!"

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie