26-11-2015
26-11-2015

Terugblik RO Masterclass met André Kuipers

Met veel plezier kijken we terug op de succesvolle RO Masterclass van 19 en 20 november in Noordwijk. Dit evenement organiseerde het IIA samen met partner KPMG.

Met een recordaantal deelnemers keken we deze keer verder dan de wereld van internal en operational auditors. Van outside in keken we door de bril van risicovolle beroepen zoals onder andere onderzeebootcommandant (Bastiaan Ruizeveld de Winter) en astronaut (André Kuipers). Beroepen waarbij je in een capsule zit, afgesloten bent van de buitenwereld, waarbij je je strak aan de procedures houdt, maar dat er toch dingen behoorlijk mis kunnen gaan.

Hoe signaleer je de risico’s en anticipeer je daarop?

André Kuipers gaf aan dat hij 80% van alles wat hij heeft geleerd tijdens zijn studie niet nodig heeft, maar er zou zich maar net een situatie voordoen waarbij hij die kennis wel keihard nodig heeft...

Daarnaast passeerden onderwerpen als big data, megatrends en een case over Imtech de revue, aangevuld met speedtraining sessies. De veelzijdige inhoud, gecombineerd met een fantastisch publiek, maakte de RO Masterclass tot een mooi geheel.

De lat ligt meteen weer hoog voor de RO Masterclass 2016, maar we zijn alweer met veel inspiratie aan de slag om nieuwe ideeën te verzamelen. Een reactie van een deelnemer in de evaluatie geeft ons daarbij een goede boost: "De RO Masterclass is een mooi concept en draagt bij aan inspiratie in mijn werk."

Met dank aan onze partner KPMG

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie