Terugblik Round Table Publieke Sector

08-06-2017

Donderdag 1 juni 2017 organiseerde het IIA in samenwerking met RSG Finance Public een Public Round Table voor auditors uit de publieke sector, met als onderwerp: Corporate Governance in de publieke sector.

Aanleiding voor de bijeenkomst vormde de herziene Corporate Governance Code voor beursgenoteerde ondernemingen, die op 1 januari 2017 van kracht is geworden.

Tijdens de bijeenkomst werd gesproken over wat de uitstraling van die code zou kunnen of moeten zijn op de publieke sector.

Een panel bestaande uit Gerrit Zalm, John Bendermacher en Dirk de Groot startte de discussie en vervolgens betrok Leen Pape de zaal bij deze discussie.

Daarbij werd duidelijk dat interne audit in de publieke sector haar eigen bijzonderheden heeft. Zo is het bijvoorbeeld heel lastig om doelen eenduidig vast te stellen, heb je te maken met een politiek krachtenveld en is er bij kleinere overheidsorganisaties vaak weinig ingeregeld als het gaat om de positie van de IAF.

Aan de andere kant kan de overheid ook zeker het één en ander leren van de code voor het bedrijfsleven.

In het Audit Magazine van september 2017 wordt nader aandacht besteed aan de gevoerde discussies tijdens deze Round Table.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie