01-07-2015
01-07-2015

Toenemende third party risico's beperken

Het gebruik van derde partijen is niet nieuw - bedrijven werken al jaren met leveranciers, outsourcers, licentiehouders, agenten, enzovoort. Wat wél is veranderd, is de frequentie en omvang van het gebruik van derden. Ook ligt er een grotere focus op de regelgevingsprocedures wat betreft het managen van third parties en het aanpakken van inherente risico's.

Kristian Park, partner en leider van Contract Risk en Compliance van Deloitte LLP in het Verenigd Koninkrijk, besteedt hier veel aandacht aan. Op de website van Deloitte bespreekt Park in een speciale uitgave de escalatie van third party risico's.

Zo behandelt de uitgave onder andere waaróm third party risico's in toenemende mate escaleren en de manieren waarop organisaties deze risico's zouden moeten beperken - wat ze echter vaak niet doen. Ga ook direct naar de Engelstalige uitgave Risk Angles - Third-Party Risk om te lezen wat toonaangevende bedrijven doen om deze risico's in te perken.
Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie