Tone at the Top: An Oversight in Our Oversight

16-10-2018

De nieuwe uitgave van Tone at the Top (de tweemaandelijkse nieuwsbrief van IIA Global voor senior management, Raden van Bestuur en Audit Committees), 'An Oversight in Our Oversight', gaat in op de relatie tussen de CAE en AC.

Eerdere onderzoeken tonen aan dat een groot deel van de belangrijkste klanten van de IAF van mening is dat de IAF niet de waarde levert die het zou moeten leveren. De nieuwsbrief levert handvatten dit te verbeteren, waarbij wordt benadrukt dat dit zowel een verantwoordelijkheid is van de IAF als van de AC.

Ingegaan wordt zowel op de vraag wat de AC zou moeten doen om te zorgen voor een goed functionerende en zich ontwikkelende IAF, als op de vraag hoe de IAF de AC het beste kan bedienen. Daarmee vormt deze uitgave voor de CAE een bruikbaar hulpmiddel om met zijn of haar AC te bespreken en de relatie te evalueren.

"Who is responsible for communicating opportunities for improving internal audit performance? When it comes to improving internal audit performance, the things that audit committee chairs hesitate to say are often the things that audit executives most need to hear. This issue provides insights into enhancing the relationship between the audit committee chair and the chief audit executive.
 
Be sure to answer the latest Quick Poll question: How often does your audit committee meet in executive session with the chief audit executive (without the presence of management)?"

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie