04-11-2010
04-11-2010

Training Fraude en Auditing (4 PE)

Donderdag 2 december 2010 (16.00-20.00 uur)
Trainers: Bas Wakkerman en Nicole den Hartigh

Fraude is van alle dag en alle tijd. Fraudeurs staan echter niet stil en sluiten vaak snel aan bij ontwikkelingen en trends in elektronische communicatie of geautomatiseerde (financiële) systemen. Veelal komen deze fraudeurs uit de organisatie zelf en zijn ze al langere tijd betrokken bij het voorbereiden en uitvoeren van de fraudes. Helaas worden de meeste fraudes nog steeds niet tijdig ontdekt en verliezen organisaties dus veel geld en reputatie nadat de fraude bekend geworden is. Uit internationaal onderzoek blijkt dat Internal Auditors een belangrijke rol kunnen spelen bij het signaleren en ontdekken van fraude. Maar zijn Internal Auditors/ Controllers wel voldoende toegerust om fraude te ontdekken? En wat zijn effectieve methoden en tools om fraude te signaleren?

In deze training wordt fraude en auditing behandeld, vanuit de theorie en de praktijk. Op basis van een interactief programma betreedt u de boeiende wereld van forensic auditing. Wat kan een auditor/controller ‘doen’ ingeval zich een vermeende fraude aandient? En wat moet je in bepaalde gevallen vooral ‘laten’ om een onderzoek succesvol te kunnen afronden? Dit programma geeft zicht op de dilemma’s die kunnen spelen bij het onderzoeken van fraude, belicht het begrippenkader rondom fraude en integriteit en benadrukt de relevante (privacy-) wetgeving. Ook komen onderzoeksresultaten aan de orde naar de capaciteiten die voor de fraudebeheersing noodzakelijk zijn (periode 2006 -2010). Deze training is een absolute must voor de hedendaagse audit/control professional! De training wordt gegeven door Nicole den Hartigh (alumnus EMIA, Universiteit van Amsterdam) en Bas Wakkerman (PwC).

Meldt u zich aan voor deze training bij de Executive Academy.

Daarnaast biedt de Executive Academy nog meer trainingen aan voor de Internal Auditor, waaronder:

Continuous Monitoring (4 PE)
Dinsdag 7 december 2010 (16.00-20.00 uur)
Klik hier voor meer informatie

IT Update voor de RO (4 PE)
Donderdag 9 december 2010 (16.00-20.00 uur)
Klik hier voor meer informatie

Klik voor het totaalaanbod of inschrijven op www.executiveacademy.nl  

De Executive Academy is een samenwerking tussen de Amsterdam Business School van de Universiteit van Amsterdam en de PwC Academy. Samen bieden zij permanente educatie voor professionals die op de hoogte willen blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen hun vakgebied. De Executive Academy richt zich met name op de beroepsgroepen Register Accountant (RA), Register Controller (RC), Register Internal Auditor (RO) en Register EDP-Auditor (RE). De trainingen worden gegeven voor deskundigen op het vakgebied van de UvA en/of van PwC. Ze vinden plaats op de academy in Amsterdam West, goed bereikbaar en met ruime parkeergelegenheid.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie