Twee nieuwe commissieleden voor PAS

31-07-2020

De PAS commissie, voor professional auditors at small auditshops, verwelkomt wederom twee nieuwe commissieleden.

Hans Jaap Abma

Hans Jaap Abma, niet helemaal nieuw want van 2012 tot 2015 is Hans Jaap Abma ook al lid geweest van de PAS commissie, stelt zich graag nogmaals voor. 

Hans Jaap heeft ervaring aan alle kanten van de tafel. Aan het begin van zijn carrière werkte hij als externe auditor voordat hij de overstap maakte naar internal auditor. Hij is 7 jaar verantwoordelijk geweest voor de Interne audits bij een ROC. Vervolgens is Hans Jaap 5 jaar verantwoordelijk geweest voor diverse ondersteunende diensten waar hij vooral bij audits betrokken was als auditee. In juni 2019 werd Hans Jaap gevraagd om manager te worden bij een grote zorginstelling. Met zijn ervaring als auditor en auditee is zijn opdracht meer verbinding te creëren tussen deze twee werelden.

Graag deel ik mijn kennis en kunde

“Ik werk nu al jaren in de semipublieke sector. Gelukkig is het goed zichtbaar dat deze sectoren steeds professioneler opereren. Als auditor draag ik graag bij aan het efficiënt, effectief en doelmatig inzetten van de (maatschappelijke) gelden. Audit is nog wel in ontwikkeling en de auditafdelingen binnen deze sectoren zijn vaak nog relatief klein. Dooe mijn deelname aan de PAS-Commissie wil ik binnen deze sector, maar ook binnen andere sectoren bijdragen aan het vergroten van het netwerk en het delen van kennis en kunde voor de kleinere auditafdelingen zodat er geen “dure expertise” ingekocht hoeft te worden. Geld wat daardoor beter ingezet kan worden voor cliënten, patiënten en klanten. Ik heb begrepen dat de zittende “pas-leden” veel ervaring hebben in het auditen van de gedragskant. Deze kennis neem ik graag over om mee te nemen en te delen in “mijn” sector. Daarnaast wil ik graag kennis opdoen en bijdragen aan het delen van kennis op het gebied van de diverse digitaliseringen”.

 

Ellen Klijn

Na een uitstap buiten het auditvak van 7 jaar is Ellen Klijn sinds september 2019 weer interne auditor. Zij heeft de overstap gemaakt van veiligheid in de railsector naar audit in de luchtvaart. 

“Na bijna 13 jaar ProRail was ik toe aan een nieuwe uitdaging. In 2006 heb ik bij ProRail samen met een collega aan de wieg gestaan van ProRail Corporate Audit. Het opzetten en uitbreiden van het team Corporate Audit was een leerzame periode. Niet alleen om het auditvak te leren, ook om het bedrijf en de railsector te leren kennen.” In deze zes jaar is Ellen in verschillende commissies van het IIA actief geweest.

Na zes jaar Corporate Audit wordt Ellen manager Kwaliteitsmanagement van ProRail Assetmanagement om na twee jaar de overstap van kwaliteit naar veiligheid te maken. Voor de afdeling Veiligheid geeft Ellen de functie Coördinator incidentonderzoek vorm en inhoud. Ellen blijft verbonden met de auditwereld als bestuurslid van de Stichting Internal Auditors Amsterdam (de alumni vereniging van de RO-opleiding aan de UvA).

Na vijf jaar kriebelt het bij Ellen toch weer…

Als commissielid snijdt het mes aan twee kanten

“Mijn 12,5 jarig jubileum bij ProRail vond ik een mooi moment om een nieuwe uitdaging te zoeken. Ik dacht niet specifiek aan een functie buiten ProRail of in het auditvak tot een oud-collega mij benaderde. Hij zocht een auditor om derdelijns audit binnen Luchtverkeersleiding Nederland in de lucht te krijgen. Een mooie uitdaging in een vertrouwd vakgebied.” Om weer echt aansluiting te krijgen met het auditvak besluit Ellen weer actief te worden bij het IIA. “Het toeval wilde dat de PAS Commissie een nieuw lid zocht (dank voor de verbinding Sander van Oosten!). Het mes snijdt duidelijk aan twee kanten: ik kan een zinvolle bijdrage leveren aan de PAS Commissie en via de PAS Commissie komt ik snel in contact met gelijkgestemden!” Met twee interne auditors past het team LVNL Audit perfect in de doelgroep van de PAS.

 

Photo by Nick Fewings on Unsplash

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie