20-11-2014
20-11-2014

Update CAE Forum

Het CAE Forum is in juni van dit jaar opgericht en met veel enthousiasme ontvangen. 19 November vond alweer de derde CAE Forum Round Table bijeenkomst plaats. 26 hoofden Internal Audit (CAE’s) wisselden ervaringen uit over het onderwerp Audit Ratings en het geven van een (jaar)oordeel. Verdeeld over drie discussietafels kreeg iedereen volop de gelegenheid om te sparren.
Wij vroegen de deelnemers naar hun belangrijkste inzichten die ze mee naar huis namen:
"Overleggen met peers geeft inspiratie en herkenning."
"Het kan goed zijn een jaartje geen overall opinies te geven, om ervoor te zorgen dat discussies over de juiste dingen gaan."
"Naast de reguliere audit opinie voor een assurance audit, ga ik nadenken over het daarnaast toevoegen van een oordeel over management awareness."
"Discussie vooraf wat leidt tot 'fail or pass' en transparantie tijdens audit proces moet leiden tot voorkomen dat 'rating afleidt van inhoud' aan het einde van de audit."
"Een oordeel 'onvoldoende' geeft het bestaansrecht van de IAF weer, mits goed onderbouwd op basis van feitelijke bevindingen en transparante oordeelsvorming."

Food for thought, alles bij elkaar was het weer een enerverende avond en willen we de leden van het CAE Forum bedanken voor hun actieve bijdrage aan de discussie en hun persoonlijke inbreng. We hebben nu al zin in 19 januari!
Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie