Uva versterkt data science in auditopleiding

04-04-2017

Dhr. dr. E.E.O. Roos Lindgreen (1965) is benoemd tot hoogleraar Data Science in Auditing aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hij combineert zijn hoogleraarschap met de functie van partner bij KPMG.

Edo Roos Lindgreen is gespecialiseerd in de impact van grote technologische veranderingen op het vakgebied auditing: de onafhankelijke en onpartijdige toetsing van financiële en niet-financiële rapportages en de processen die daaraan ten grondslag liggen, met als doel stakeholders zekerheid te verschaffen over de betrouwbaarheid ervan.

Het technologisch landschap waarin auditors hun werk doen, wordt steeds complexer. Auditors zien een explosie van gestructureerde en ongestructureerde data waar zij hun voordeel mee kunnen doen. Roos Lindgreen richt zich op het ontsluiten en analyseren van die data met behulp van geavanceerde technieken en gereedschappen. Daarnaast houdt hij zich bezig met de vraag: hoe kunnen we, door middel van audits, vaststellen dat de toepassing van nieuwe technologieën veilig en betrouwbaar is en voldoet aan formele en informele normen?

Als hoogleraar gaat Roos Lindgreen zich richten op het versterken van het onderwijs en onderzoek op het gebied van data science in auditing. Daarnaast zal hij actief zijn in het Amsterdam Platform for Privacy Research, een interfacultair onderzoeksplatform binnen de UvA op het gebied van privacy. Tenslotte zal hij als programmadirecteur leiding geven aan de executive programma’s voor Internal Auditing en IT-Auditing.

Bron: UvA.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie