Van big data naar artificial intelligence

02-05-2019

"Regelmatig zien we in berichten spectaculaire ontwikkelingen langskomen. Robots die bepaalde taken efficiënter en met minder fouten uitvoeren dan mensen. Algoritmes die accurater presteren dan experts. Tijd voor ons, IT-auditors, om het terrein te verkennen en ons te bezinnen op de vraag wat wij kunnen bijdragen." zegt Thomas Wijsman in het nieuwe nummer van het tijdschrift de IT-Auditor.

In het artikel ‘Vertrouwen in een algoritmiserende samenleving: hoog tijd om algorithm assurance op te pakken’ betoogt Mona de Boer dat algoritmes nu al bezig zijn de samenleving wezenlijk te veranderen en dat deze ontwikkeling de noodzaak van assurance op dit gebied urgent maakt.

Jouke Albeda verwijst in zijn artikel 'Industrie 4.0, de risico’s en aanbevelingen' naar het rapport ‘Good practices for Security of Internet of Things in the context of Smart Manufacturing’. Hij beveelt dit rapport van het Europees Agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging (ENISA) aan als nuttig en praktisch bruikbaar voor IT-Auditors.

Met zijn artikel ‘Handvatten voor het onderzoeken van agile-softwareontwikkelingsprocessen’ helpt José Luis Sanchez Mejia ons een eind op weg met het auditen van agile-projecten’.

In het interview ‘Zichtbaarheid effecten informatiebeveiliging en heldere communicatie naar topmanagement essentieel’ licht Anne Hännikäinen een tipje van de sluier op van wat haar zoal bezighoudt als CISO bij Sanoma, internationaal mediabedrijf en aanbieder van educatieve oplossingen.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie