22-12-2010
22-12-2010

Vanaf 2011 voert IIA kwaliteitsonderzoeken uit, mede namens het Nivra

IIA toetst vanaf 2011 de kwaliteit van internal auditafdelingen mede namens het Nivra. Hierdoor is voorkomen dat internal auditafdelingen onnodig tweemaal getoetst worden.

Al vele jaren onderschrijven IIA en Nivra (thans NBA) het belang van kwaliteitstoetsingen namens de beroepsverenigingen. Doordat 700 registeraccountants ook lid zijn van het Instituut van Internal Auditors (IIA) bestond de mogelijkheid dat het systeem van kwaliteitsmanagement van de Interne Auditafdelingen, waarvoor zij werken namens beide organisaties afzonderlijk getoetst zouden worden.

Het overleg om deze dubbele toetsing te voorkomen heeft enkele jaren geduurd, maar op 22 december 2010 is IIA door het Nivra geaccrediteerd om deze onderzoeken ook namens het Nivra uit te voeren.

´Dit is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van IIA’, aldus Sander Weisz, voorzitter van IIA. ‘Dubbele toetsingen zijn inefficiënt en kosten daardoor veel geld. IIA beschikt over een aantal toetsers die hun sporen als leidinggevende binnen een Internal Auditafdeling hebben verdiend. Daarbij hebben zij ook een goede kennis van de Internationale Standaarden voor de beroepsuitoefening van Internal Audit’.

IIA verwacht jaarlijks zo’n 25 kwaliteitstoetsingen te gaan uitvoeren.


Links drs. Sander Weisz RO CIA CCSA, voorzitter IIA
Rechts Oscar van Agthoven RA, voorzitter College Kwaliteitsonderzoek Nivra
(fotograaf: Marja Brouwer)
Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie