Verlenging verplicht onderwerp Continuïteit

21-01-2022

De NBA heeft het onderwerp continuïteit in 2021 voor alle accountants (met uitzondering van de overheidsaccountants) als verplicht onderwerp vastgesteld. Je dient vier uur aan dit onderwerp te besteden. IIA Nederland biedt je de mogelijkheid om dit op een leuke, innovatieve en leerzame manier te doen.

Gebleken is dat nog niet iedereen invulling heeft kunnen geven aan het verplichte onderwerp Continuïteit. Het bestuur van de NBA heeft daarom besloten de verplichting van het verplichte onderwerp Continuïteit tot en met 31 maart 2022 uit te stellen.  

Verplichte cursus
Openbaar accountants die in 2021 werkzaamheden verrichten ten behoeve van de wettelijke en/of vrijwillige controle van de (interne) jaarrekening geven invulling aan het verplichte onderwerp door in 2021 een geaccrediteerde cursus van vier uur te volgen die voldoet aan het curriculum. Deze verplichting geldt tevens voor intern accountants wanneer andere accountants in het kader van Standaard 610 gebruik maken van hun werkzaamheden. De NBA heeft hiertoe een curriculum opgesteld en biedt via haar website verschillende leeroplossingen voor deze groep.

Verplicht thema
Openbaar accountants in de samenstel- en adviespraktijk, accountants in business en intern accountants niet betrokken bij de wettelijke en/of vrijwillige jaarrekeningcontrole geven invulling aan het verplichte onderwerp via een verplicht thema. Dit betekent dat zij het onderwerp ‘Continuïteit’ verplicht als leerdoel opnemen in het PE-Portfolio.  Zij besteden (minimaal) vier uur aandacht aan een thema gerelateerd aan het onderwerp ‘Continuïteit’, de wijze waarop is vormvrij.

Leeroplossingen IIA Nederland
IIA Nederland biedt interne auditors, interne accountants (niet betrokken bij de jaarrekeningcontrole) en de accountants in business mogelijkheid op een leuke, innovatieve en leerzame manier kennis te maken met en invulling te geven aan het onderwerp Continuïteit. En wel met een modulair opgebouwde training. Deelnemers kiezen voor (minimaal) twee van de volgende vier aan continuïteit gerelateerde modules van ieder twee uur:

Iedere module bevat een podcast van ongeveer een uur met een of meerdere prominenten, interessante artikelen en relevante video’s. Deelnemers bestuderen dit materiaal en maken vervolgens een kort examen, bestaande uit 12 meerkeuze-vragen, waarmee zij aantonen de behandelde stof te hebben begrepen.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie