Verslag Commissarissen Symposium 2018

06-11-2018

Dit is het vervolg op de korte terugblik 'Laat je morele kompas niet in je achterzak zitten'

Morele moed

Moed tonen op de momenten dat het er toe doet. Op dat thema waren maandag 1 oktober commissarissen en chief audit executives (CAE’s) uit alle windstreken afgekomen. Het jaarlijkse commissarissen symposium van IIA Nederland in samenwerking met NBA LIO had dan ook met Edgar Karssing, Annet Aris en Thijs Smit niet de minste gastsprekers. Net als vorig jaar vond ook de vierde editie plaats in het indrukwekkende hoofdkantoor van KPMG in Amstelveen.

‘CAE’s zijn welkom mits hun commissaris meekomt’, zo viel er op de uitnodiging voor het commissarissen symposium te lezen. En dus vulde het auditorium van het KPMG hoofdkantoor zich 1 oktober met beide bloedgroepen. Niet geheel toevallig liep de wisselwerking tussen de twee als een rode draad door het symposium, want de relatie tussen de interne auditor en de commissaris is er een die aandacht vraagt, zo zou blijken. En alhoewel beiden elkaar hard nodig hebben, is het vinden van de juiste verhouding toch ook vaak een ware queeste. Met name op de momenten dat morele moed het hardst nodig is.

Download het gehele verslag hiernaast

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie