13-11-2009
13-11-2009

Verslag Round Table Jefferson Wells 1 oktober 2009

Op uitnodiging van Jefferson Wells hebben op 1 oktober 2009 jl. 20 leidinggevenden van Internal Audit en Risk Management afdelingen van grote Nederlandse organisaties deelgenomen aan een Round Table waar zij een discussie voerden over de relatie tussen Risk Management en Internal Audit.

Internal Audit en Risk Mangement zijn sterk met elkaar verbonden, al verschilt het in de praktijk nogal hoe de onderlinge relatie is vormgegeven. In de financiële sector is bijvoorbeeld vrijwel altijd sprake van een separate Risk Management functie – door het specifieke karakter van financiële instellingen en als gevolg van wet- en regelgeving; in andere sectoren is dat veelal niet het geval en heeft Internal Audit een zeer belangrijke faciliterende en/of stimulerende rol om het denken over risico’s in de gehele organisatie te borgen en/of versterken.

Lees het hele verslag.
Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie