04-04-2012
04-04-2012

Verzoek tot medewerking vaktechnisch onderzoek

Ten behoeve van vaktechnisch onderzoek op het gebied van Internal Auditing vraag ik uw medewerking aan mijn onderzoek.

In mijn dagelijks werk als internal auditor merk ik uit contacten met andere internal auditafdelingen dat binnen het vakgebied een beweging gaande is om meer toekomstgerichte audits uit te voeren, waarbij de audits gericht zijn op risico's op allerlei gebieden. Audits op historische financiële informatie (zoals een jaarrekening) worden minder uitgevoerd.

Ik wil graag onderzoeken of deze trend van invloed is op de kwaliteit van financiële verslaglegging bij Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen. Om dit onderzoek te kunnen uitvoeren heb ik informatie nodig omtrent een vijftal kenmerken van internal auditfuncties bij ondernemingen met een Nederlandse beursnotering (bijvoorbeeld omvang, al dan niet uitvoeren van financial audits, et cetera). Deze informatie zal uiteraard volledig vertrouwelijk gebruikt worden in het onderzoek.

Indien u bereid bent om een zeer beperkte vragenlijst in te vullen, wilt u mij dan contacteren? U kunt mij bereiken via:

Bij voorbaart dank,

John de Kruiff
Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie