10-08-2015
10-08-2015

Voorwoord voorzitter PAS commissie nieuwsbrief augustus

Beste lezer,

Als ik deze zaterdagochtend op de thermometer in huis kijk, tikt deze al 26 graden aan. Op vakantie gaan naar verre warme oorden lijkt in deze tijd dan ook ineens een stuk minder nodig. Ook in Nederland kunnen we genieten van een prima zomer. En voor iemand die op vijf minuten van het strand af woont is dat natuurlijk prima!

Zo halverwege het jaar is altijd een mooi moment om even terug én vooruit te blikken.

Vanuit de PAS commissie hebben we dit jaar al een aantal interessante round tables georganiseerd. Brigitte de Vries heeft ons meegenomen in de vraag wat de toegevoegde waarde kan zijn van processimulatie voor internal audit. Ook hebben we samen met het NBA LIO een sessie georganiseerd waarbij we zijn ingegaan op het Three Lines of Defence model. Beide sessie waren vol en erg succesvol.

Over de laatste tijd zijn ook de nodige wijzigingen geweest in de samenstelling van de commissie. Marc Piels, Hans Jaap Abma en Patricia Michel hebben aangegeven te stoppen met hun werkzaamheden. Wij vinden dit erg jammer, maar ik wil namens de commissie hen bedanken voor de inzet van de afgelopen jaren. Zonder die inzet hadden we immers nu niet gestaan als commissie waar we staan!

Gelukkig hebben we ook nieuwe aanwas in de commissie. Al enige tijd is René Zendijk aangehaakt. Hij zal zich in de volgende nieuwsbrief aan jullie voorstellen. Zelf heb ik per april het voorzittersstokje van Marc overgenomen. Voor degenen die mij nog niet kennen, ik ben geboren en getogen in Den Haag en werk al geruime tijd als internal auditor bij de overheid. In mijn (op dit moment schaarse) vrije tijd ben ik vooral bezig met sport, muziek en reizen. Ik kijk er erg naar uit om met de andere leden van de commissie verder te bouwen aan de PAS commissie.

Vooruitkijkend hebben we nog een aantal mooie dingen op het programma staan. Later in dit jaar volgen nog de, inmiddels traditionele, PAS conferentie en nog een event wat we samen met het NBA-LIO zullen organiseren. Meer info daarover volgt. In deze nieuwsbrief vinden jullie al wel informatie over twee andere round tables, namelijk over kwaliteitstoetsingen en over soft controls. Ik wil graag nog even jullie aandacht hierop vestigen. De soft controls sessie gaat, in navolging van de PAS conferentie van vorig jaar, door op dit onderwerp. In de sessie over kwaliteitstoetsingen willen wij graag met jullie van gedachten wisselen over de uitdagingen die wij als PAS gemeenschap hebben wanneer wij door het IIA getoetst worden. Met de input hieruit kunnen wij weer het gesprek aangaan met het IIA bestuur.

Voor dit moment rest mij niet meer dan jullie een hele mooie rest van de zomer toe te wensen. Voor degenen die nog op vakantie gaan (of zijn) geniet ervan! Ik hoop jullie binnenkort te spreken op een van onze events.

Namens de IIA PAS commissie
Patrick Beekhuizen

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie