Wat is internal audit? Deel 3/4

06-06-2017

Het Instituut van Internal Auditors Nederland bestaat dit jaar 20 jaar, het vakgebied internal auditing al veel langer. Toch weten veel mensen nog steeds niet wat internal audit precies is. Daarom heeft IIA Nederland een viertal filmpjes gemaakt om het een en ander uit te leggen.

In het derde filmpje zetten we een grote stap voorwaarts door commissarissen aan het woord te laten. Zij leggen uit waarom internal audit onmisbaar is in corporate governance. Ook onthult de voorzitter van IIA Nederland dat het vakgebied internal audit niet in de Corporate Governance Code is opgenomen omdat we daar als beroepsorganisatie om vroegen, maar omdat de commissarissen dat deden.

Als internal auditor kun je deze filmpjes prima gebruiken om aan anderen uit te leggen wat internal audit precies is en wat IIA Nederland precies doet. De download links vind je in de YouTube beschrijving. De filmpjes zijn tevens te downloaden met Engelstalige ondertiteling. We horen graag wat je ervan vindt!

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie