Wat is jouw 'risk appetite'?

12-10-2017

Donderdag 23 november organiseert het IIA de tweedaagse masterclass 'Vakmanschap is Meesterschap'. Eén van de workshops tijdens deze masterclass wordt verzorgd door Amba Zeggen.

Amba Zeggen, zelfstandig consultant, is wiskundige en Actuaris AAG en heeft meer dan 15 jaar ervaring in de financiële sector op het gebied van risk management, governance en cultuur. Anders dan haar exacte grond doet vermoeden, besteedt Amba in de workshop veel aandacht aan persoonlijke risicohouding en bewustwording van het eigen risicoprofiel.

Op basis van een persoonlijk risicoassessment dat de deelnemers vooraf doorlopen, worden tijdens de workshop de sterke kanten en de valkuilen van het risicoprofiel in kaart gebracht.  Deelnemers krijgen inzicht in hoe persoonlijke drijfveren denken en doen beïnvloeden.:

  • Hoe ga je om met risico’s en op welke wijze beïnvloedt dat de besluitvorming?
  • En in welke situaties bestaat het gevaar van “confirmation bias”, en hoe kan je dat voorkomen?

Naast bewustwording over het eigen risicoprofiel gaan de deelnemers ook aan de slag met overtuiging en beïnvloedingstechnieken. Juist deze soft skills zijn zo belangrijk als je vaak een lastige onpopulaire boodschap over moet brengen. Inzicht in je sterke kanten helpt naast het omgaan met collega’s en stakeholders ook je invloed te vergroten:

  • Hoe je voorkom je dat je tijdens een lastig gesprek je gesprekspartner tegen de haren instrijkt zonder dat je je boodschap afzwakt?
  • Hoe zorg je voor ontspanning bij je stakeholder en maak je hem of haar ontvankelijk voor jouw boodschap?

Softe materie die keihard nodig is om jezelf als vakman/vrouw met een zware verantwoordelijkheid, staande te houden in complexe organisaties.

Amba heeft een interactief programma ontwikkeld waarbij de deelnemers theorie en oefening steeds met elkaar afwisselen.

Om eenmaal terug op de werkvloer te kunnen excelleren in meesterschap stellen de deelnemers aan het einde van de workshop een actieplan samen: wat ga je starten, waar ga je mee stoppen en wat continueer je.

Amba Zeggen is naast zelfstandig consultant ook docent aan de Amsterdam business school en verzorgt regelmatig commentaar voor RadioEenvandaag over financieel/economische onderwerpen en bedrijfscultuur. In 2015 is Amba Zeggen door een vakjury verkozen tot Actuaris van het jaar 2015.

Meer informatie over de RO Masterclass van 23 en 24 november. 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie