Welke competenties heeft een fraudeonderzoeker nodig?

14-12-2018

Wie zijn de mensen die fraude onderzoeken? Welke rol spelen ze en aan welke ethische, wettelijke, gedrags- en beroepsregels zijn zij gebonden? Waar persoonsgericht onderzoek integriteit raakt, zou een onderzoeker die over onvoldoende ervaring, kennis of specifieke bekwaamheid beschikt iemands leven volledig kunnen verwoesten.

Het boek Frauditing 2.0 van Nicole J. den Hartigh beschrijft in detail welke competenties een fraudeonderzoeker tot een expert maken, gebaseerd op resultaten uit wetenschappelijk en praktijkonderzoek. Welke competenties een must zijn voor iedereen die een governancegerelateerde functie bekleedt, zoals CFO’s, internal auditors, accountants, controllers, compliance officers en risk managers. Frauditing 2.0 is interactief en praktisch. Zo bevat elk hoofdstuk prikkelende vraagstukken en opdrachten.

Het auditen van fraude is een zeer actueel onderwerp. De NBA heeft voor 2019 de training Frauderisicofactoren zelfs verplicht gesteld. Ook het IIA is bezig met een training Frauderisicofactoren, toegespitst op internal auditors. (Overigens hoeft niet iedere internal auditor, gegeven de specifieke eisen daaraan, fraude-onderzoeken te kunnen uitvoeren, maar elke auditor dient toch zeker op de hoogte te zijn van mogelijke frauderisico’s en de beheersing daarvan.)

Download de preview van het boek

Koop Frauditing 2.0

Bron: executivefinance.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie