Werklast Sarbanes-Oxley (SOX) compliance blijft toenemen

02-10-2017

Bron: Consultancy.nl

Het is vijftien jaar geleden dat Sarbanes-Oxley (SOX) als wet van kracht werd. Uit nieuw onderzoek van Protiviti blijkt dat de tijd die professionals kwijt zijn aan SOX-compliance activiteiten het afgelopen jaar verder is toegenomen. In twee derde van deze gevallen betrof het een aanzienlijke stijging in bestede uren, wat volgens de onderzoekers aantoont dat compliance een cruciaal aandachtsgebied blijft. 

De studie van het wereldwijd opererende adviesbureau werd gehouden onder 450 chief audit executives, interne audit/finance leiders en professionals die werkzaam zijn in beursgenoteerde bedrijven met een hoofdkwartier in de VS. Binnen deze doelgroep werd gekeken naar de impact van SOX op de bedrijfsvoering en naar de manier waarop zij hun compliance afstemmen op deze wet.

(...)

Belangrijkste conclusie van het Protiviti onderzoek is dat het aantal werkuren dat wordt besteed aan SOX-compliance blijft stijgen. De toename geldt voor een meerderheid van de onderzochte organisaties, actief in uiteenlopende branches. De helft van de zogenaamde ‘large accelerated filers’* zag de werklast groeien, terwijl ook 63% van de ‘accelerated filers’* en ‘emerging growth companies’* hun SOX-compliance activiteiten zagen toenemen. Net iets minder dan de helft (48%) van de ‘non-accelerated filers’* was meer tijd kwijt met het voldoen aan SOX-standaarden. 

Download hier het rapport van Protiviti
Lees hier het volledige artikel op Consultancy.nl 

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie