Wijzigingen in de CGAP, CFSA en CCSA certificeringen

07-08-2018

Na meerdere wereldwijde marktstudies, input van vrijwilligers en uitgebreide discussies tijdens de Global Council 2018, heeft de Global Board of Directors van het IIA een aantal belangrijke wijzigingen in het pakket internationale certificeringen goedgekeurd.

De onderstaande certificeringen zullen geherpositioneerd worden:

  • Certified Government Auditing Professional® (CGAP®)
  • Certified Financial Services Auditor® (CFSA®)
  • Certification in Control Self-Assessment® (CCSA®)

De CGAP en CFSA gaan over van 'certificeringsprogramma's' naar 'op beoordeling gebaseerde certificaatprogramma's' en de CCSA wordt opnieuw uitgelijnd en geïntegreerd in het programma Certification in Risk Management Assurance® (CRMA®).

Met deze wijzigingen kan The IIA een duidelijk gedefinieerde reeks wereldwijde certificeringen bieden om auditspecialisaties zoals de publieke sector en de financiële diensten beter te kunnen ondersteunen, terwijl de focus op de kerncertificering CIA blijft liggen.

Hieronder volgen enkele belangrijke beslissingen die specifiek betrekking hebben op de CGAP, CFSA en CCSA certificeringen.

  • De CGAP, CFSA en CCSA blijven geldige titels.
  • Personen met deze titels behouden de status 'gecertificeerd' zolang ze jaarlijks CPE punten blijven doorgeven.
  • Personen die momenteel een van deze titels aan het behalen zijn, kunnen hun examen verder afmaken binnen de rest van het vierjarige programmavenster.
  • Personen die op 31 december 2018 over een van deze titels beschikken, krijgen de kans om deel te nemen aan een CIA Challenge Examen.

Ga naar www.theiia.org/CertTransition voor meer informatie over de aankomende wijzigingen, het transitieplan en het CIA Challenge Examen. Daar vind je ook de CCSA, CFSA, CGAP Transition FAQs. Ook kunt u bij het IIA Global Customer Relations team terecht voor alle vragen omtrent de internationale certificeringen: CustomerRelations@theiia.org of + 1-407-937-1111.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie