10-11-2015
10-11-2015

[YP] Terugblik Coca Cola Enterprises

Op maandag 24 augustus organiseerde het IIA YP in samenwerking met Coca Cola Enterprises (CCE) voor een kleine groep Young Professionals een bedrijfsbezoek aan Coca Cola te Antwerpen. CCE is de grootste bottelaar, marketer en distributeur van het Coca Cola merk.

Bij aankomst werden de Young Professionals verwelkomd door de medewerkers van het team Risk, Control and Compliance (RCC) van Coca Cola Enterprises. Na de verwelkoming volgde een voorstelronde en een korte introductie van Coca Cola. Adriaan Colson, werkzaam als Senior Manager RCC, gaf de aftrap door te vertellen over de geschiedenis van Coca Cola. Daarna introduceerde Charley Gerritse, Director RCC, samen met twee Senior Managers RCC (Adriaan Colson & Elbert Hodge) een smaaktest tussen de verschillende Coca Cola producten welke CCE levert.

Na de smaaktest volgde een conference call met Scott Bourgeois (Vice President, Chief Audit Executive CCE) over het vak van Internal Auditing bij Coca Cola Enterprises. Gedurende deze anderhalf uur durende sessie was er de mogelijkheid voor de deelnemers om vragen te stellen, waardoor een discussie op gang kwam.

Na de conference call met Scott Bourgeois gaf CCE de YP-groep een rondleiding door de productie- en distributie-omgeving van Coca Cola Enterprises. We bezochten de fabriek waar de flessen worden gefabriceerd, schoongemaakt, gevuld, geseald en opgeslagen worden voor transport.

De middag werd afgesloten met een presentatie van Charley Gerritse over hoe de afdeling Risk, Control and Compliance en de afdeling Internal Audit samenwerken.

Na deze presentatie volgde een borrel, waarbij de mogelijkheid was voor de deelnemers om aanvullende vragen te stellen aan de medewerkers. Als afsluiting ontvingen alle deelnemers een Coca Cola ‘Goodie’ samengesteld door het CCE team.

Overall kijken we terug op een 'amazing and impressive afternoon'.

Dit bedrijfsbezoek was zeker de moeite waard om zo'n stuk voor te rijden. Wij willen CCE bijzonder bedanken voor het mogelijk maken van dit event.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie