Zo ga je om met vermoedens van fraude

02-10-2018

De Ledengroep Accountants in Business van de NBA presenteerde op de Dag van de Financial het Magazine Moresprudentie, gericht op het omgaan met vermoedens van fraude. De uitgave biedt een houvast bij morele vraagstukken in werksituaties. (Wat is moresprudentie?)

Accountants in business kunnen op verschillende manieren te maken krijgen met fraude: zelf fraude plegen, mogelijke fraude toedekken of zelf vermoedens hebben van fraude binnen de organisatie waar men werkzaam of bij betrokken is. De vraag óf en hoe men moet handelen als er een vermoeden van fraude is, kan erg ingewikkeld te beantwoorden zijn. 

De ledengroep heeft in de afgelopen jaren een aantal moresprudentie-werksessies georganiseerd om over dit onderwerp te discussieren. Deze sessies hebben geleid tot deze uitgave. 

Het document biedt als helpende hand het Moreel Intervisiemodel aan, dat bestaat uit zes stappen, in de vorm van duidelijk te beantwoorden vragen. Het model wordt verduidelijkt aan de hand van een drietal dilemma’s en biedt weloverwogen tips en adviezen over hoe te handelen bij het omgaan met vermoedens van fraude.

Tevens vindt u in deze moresprudentie een aantal interviews met accountants in business die het podium durfden te pakken om iets te vertellen over hun persoonlijke ervaringen met het omgaan met vermoedens van fraude.

Terug naar het nieuwsoverzicht

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie