Risk Type en Impact

Over Amba
Voor Amba Zeggen (wiskundige en actuaris AAG) is het belang van een gezonde governance en (risico)cultuur de rode draad in haar carrière en haar kompas bij het zetten van nieuwe stappen. In 2011 heeft zij haar adviesbureau Risk & Governance opgericht. Amba zorgt ervoor dat organisaties risicomanagement echt begrijpen en werkend krijgen. Ook ondersteunt zij interne auditteams met de beoordeling van de vaak taaie en complexe risicomanagementprocessen. Hierbij besteedt zij ook aandacht aan gedrag en cultuur. Naast haar advieswerk is Amba als docent verbonden aan de Amsterdam Business School van de UvA. In september 2015 is Amba door vakgenoten en een onafhankelijke jury uitgeroepen tot Actuaris van het Jaar.

Over de presentatie
Welke rol speelt persoonlijk risicogedrag(personal risk appetite) in een organisatie?
Met de risk type compass assessment kun je de risicohouding in kaart brengen van personen in teams. Amba laat op basis van verschillende casuïstiek de impact zien van risicohouding.
Onder andere bespreekt zij aan de hand van praktijkdata:

  • Wat is risicohouding en hoe kun je het meten
  • Wat zegt een risicohouding over kansen en gevaren in het besluitvormingsproces
  • Boardroom dynamics en risicohouding
  • De risicohouding van auditors.
  • Risicohouding en best practices
Terug naar het congres

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie