Predictive Data Analytics

Over Ferdy
Ferdy van Beest is per 1 januari 2019 gestart als Senior Adviseur Audit bij Flynth adviseurs & accountants. Daarnaast blijft hij werkzaam als universitair docent aan de Nyenrode Business Universiteit in het gebied van Financial Accounting & Reporting, met name vanuit het vakgebied externe verslaggeving.

Ferdy heeft ruime ervaring wat betreft IFRS 16, IFRS 8, IAS 36, IAS 1 en 8 (materiality), Integrated Reporting, econometrische modellen, Conceptual Framework, IAS 19R, maar ook financial close transformaties.

Over de presentatie
In het verleden behaalde resultaten bieden misschien toch garantie voor de toekomst? Op basis van statistiek kunt u beter voorspellen waar de grootste risico’s lopen.

  • Het  beter en preciezer kunnen voorspellen van risico’s op fraude. Op basis van resultaten uit het verleden kan een inschatting gemaakt worden van risico’s richting de toekomst.
  • Het omzetten van tacit knowledge in meetbare resultaten; wat bijdraagt aan een betere kennisdeling
  • Het minimaliseren van subjectiviteit bij de risico-inschatting door het gebruiken van statistische methoden.

Het efficiënter en effectiever maken van het risico-inschattingssysteem (verminderen “ false positives en false negatives”) waardoor een gemiddeld risico managementsysteem beter en objectiever werkt.

Terug naar het congres

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie