CAE Forum

Elke 2 maanden komt het CAE Forum bij elkaar om met vakgenoten te sparren over actuele onderwerpen onder leiding van Frans Eusman, Chief Audit Executive bij Heineken. 

Onderwerp: Cloud & DevOps adoptie en Cyber Security in het algemeen, geprojecteerd via een Internal Audit bril.

Omschrijving: In huidige bedrijfsvoering zien we een enorme toename van het gebruik van IT. Dit is een ongekende mate van IT-adoptie! En we staan aan het begin als we kijken naar de impact van technologische ontwikkelingen zoals Artificial Intelligence (AI), Internet Of Things (IoT), Quantum Computing etc. Om deze IT & Business ontwikkelingen in goede banen te leiden en toekomstperspectief te bieden, is het enorm belangrijk het fundament van deze groei veilig te stellen. En dit fundament is onze moderne software ontwikkelingsmethodologieën & technologieën zoals DevOps, Agile, Microservices en Public Cloud. Tijdens de sessie hebben we het over verschillende root-causes waarom wij momenteel falen in het veiligstellen van dit fundament en de oplossingsrichting om weer in-control te zijn. De discussie zal gevoerd wordt gevoerd met inachtneming de rol & verwachtingen van Internal Audit.
Kort cv: Irfaan Santoe is een Thought Leader met ruime ervaring in Cyber Security. Hij heeft moderne cyber security capabilities ingericht en geïmplementeerd voor multinationals als ABN AMRO bank, Wolters Kluwer en voor vele organisaties namens Deloitte. Irfaan is een influencer van het implementeren van Cyber Security doelstellingen op verschillende niveaus binnen organisaties en een sparringpartner voor CTOs en CIOs. Binnen het vakgebied Cyber Security is hij gespecialiseerd in het organiseren van security voor DevOps, Public Cloud en IT Supply Chain. Irfaan is MSc in Internal Auditing (EMIA) en Computer Science.

Stellingen:

  • De auditafdelingen besteden voldoende aandacht en budget aan het auditen van de nieuwe IT-wereld (zoals DevOps, Public Cloud, Microservices, Agile etc.).
  • We hebben ervaren en kundige auditors die deze nieuwe wereld van IT begrijpen en kunnen auditen.
  • Bestaande beroeporganisaties voor internal auditing spelen tijdig en voldoende in bij het creëren van awareness en delen van kennis, zodat onze auditors succesvol kunnen zijn in deze moderne IT-wereld.
  • De 1e lijn gelooft minder in de toegevoegde waarde van (internal) audits in deze moderne IT-wereld.

Zoals gebruikelijk wordt een inleiding verzorgd, waarna in breakouts wordt gediscussieerd over het thema, om de inhoud te verdiepen en te leren van elkaar.

Aanmelden
Datum
1 juni 2022

Tijd
18.00 tot 20.00 uur

Locatie
Villa Oldenhof 

Prijs leden / niet-leden
De bijeenkomsten zijn gratis voor leden van het CAE Forum. Wie wél lid is van het IIA, maar nog niet van het CAE Forum, kan op uitnodiging eenmalig vrijblijvend kennismaken met het CAE forum en betaalt in dat geval een bijdrage in de kosten. Dit bedrag is €100,- als het Forum op locatie is. Dit bedrag is €75,- wanneer het Forum via Zoom plaatsvindt.

Aantal deelnemers
Minimaal 6 

PE punten
2

Doelgroep
Hoofden Internal Audit, werkzaam bij beursgenoteerde bedrijven of organisaties van openbaar belang.

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie