Digitale training Remote Auditing

KPMG Learning Academy - Digital Classroom Training 

COVID-19 heeft een grote impact zowel op ons persoonlijke leven als op hoe we nu werken en auditen. We zien dat veel opdrachten en werkzaamheden worden uitgesteld tot na de pandemie, al weet niemand hoe lang die nog gaat duren. Dit heeft onder andere internalauditfuncties en accountantskantoren ertoe gebracht om remote oftewel op afstand te gaan auditen met gebruikmaking van tools en andere hulpmiddelen.

Als internal auditor sta je hierbij voor grote uitdagingen, zowel op technisch gebied –bv. auditee kan bepaalde tools (Skype, Microsoft Teams) niet gebruiken of kent ze niet –als uitvoerend; denk hierbij aan het doen van een walkthrough en het delen van dossiers en documenten om voldoende auditinformatie te krijgen. Hierbij kijk je als (IT) internal auditor uiteraard ook naar de beveiligingsaspecten, zowel die van de tooling zelf (risico’s door het delen van vertrouwelijke documenten, databestanden en overige informatie al dan niet via cloud services en/of on screen en de noodzaak om daartoe (extra) beveiligingsmaatregelen te treffen) als die van de verbindingen.

Na deze digitale training naar keuze op 2 juni of 1 juli ben je in staat om de risico’s van remote auditen te onderkennen en de klant/ auditee te ondersteunen bij dan wel bewust te maken van het veilig digitaal communiceren met externe partijen en het kunnen uitvoeren van audits.

Trainer
Paul Kromhout RE is director bij KPMG IT Advisory en als docent verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Hij verzorgt trainingen op het gebied van IT auditing en data & analytics. Tijdens deze onlinetraining neemt hij ons mee om in begrijpelijke en concrete taal de basis van IT auditing te doorgronden en leren toe te passen in de praktijk.

Aanmelden voor deze digitale classroom kan via NL-FMLearningacademy@kpmg.nl 

Naar de brochure van deze digital classroom training

Aanmelden

Datum
2 juni of 1 juli

Tijd
9.00 - 11.00 +  2 uur zelfstudie

Prijs
€ 200 ,-  

PE
4

Informatie & aanmelden
Naar brochure van deze digital classroom training
NL-FMLearningacademy@kpmg.nl

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie