IIA Young Professionals: Duurzaamheid: Digital waste en de impact van duurzaamheid op interne audit

Protiviti & IIA Young professionals organiseren een event rondom het onderwerp duurzaamheid. We realiseren ons dat het onderwerp duurzaamheid enorm veelomvattend is. Om deze reden benaderen we het onderwerp vanuit een verrassende, vernieuwende en praktische invalshoek. Hierbij nemen vier sprekers jullie mee in hun kijk op duurzaamheid! En geven ze jullie praktische inzichten en handvatten om het onderwerp te benaderen. 

Digital waste 
Julia van Hulst neemt jullie mee in de wereld van 'digital waste'. Lees je deze tekst vanaf je smartphone of PC? Handig he, zo digitaal. Geen bossen kappen voor een papieren versie en direct beschikbaar vanaf waar en wanneer je maar wilt. Toch staan we niet vaak stil bij wat een beetje scrollen op het internet teweegbrengt. Reusachtige, energie slurpende datacenters staan dag en nacht te ronken om onze digitale activiteiten te faciliteren. Ondertussen stoot de internetindustrie meer Co2 uit dan de gehele luchtvaartindustrie (3,7% tegenover 2,5%). Toch hoor je in de context van duurzaamheid vaker over vliegen dan je telefoongebruik. De coronapandemie doet daar, op z'n zachtst gezged, nog een schepje bovenop. Internet knooppunt AMS-IX meldde dit jaar zo'n 35% meer data te hebben verwerkt dan in 2019. Een record, en niet alleen in Nederland. Oké, maar teruggaan naar brieven schrijven kost toch nog veel meer energie? - dat is inderdaad niet een ideale optie. Bovendien zijn daar teveel leuke Netflix series voor. Het goede nieuws is: er zijn mogelijkheden om onze digitale vervuilling te verminderen en duurzaam te werk te gaan. 

Uitvoeren van een audit naar duurzaamheid
Willemijn Pastoor (Gasunie) vertelt je over hoe duurzaamheid een belangrijke rol speelt in de transitie van gastransportbedrijf naar energie-infrastructuuronderneming en wat voor impact dit heeft op haar internal audit werkzaamheden. 

Jaap Gerkes en Daniel van Drooge vertellen je alles over de laatste ontwikkelingen rondom duurzaamheid en ESG. Wat moet je als internal auditor weten, waar kom je het tegen en wat kun je ermee doen? 

Programma
13.00 registratie & welkom 
13.30 intro 
13.45 - 14.15 presentatie Julia van Hulst
14.15 - 15.15 presentatie Willemijn Pastoor
15.15 - 15.30 pauze
15.30 - 16.30 presentatie Jaap Gerkes & Daniel van Drooge
16.30 - 16.45 vragen over het geheel
16.45 - 18.00 newerken & borrel

Over de sprekers
1. Julia van Hulst studeerde deels aan de Universiteit van Amsterdam en deels aan de University of New South (Sydney). Zij bestuurde de digitale samenleving. In haar thesis onderzocht ze het grijze gebied tussen het toegankelijke internet en the dark web. Daarna werkte ze een tijdje bij reclamebureau TBWA\NEBOKO. Ze miste de focus op techniek en is daarom terug de schoolbanken ingegaan voor een master in Digital Design. 

2. Willemijn Pastoor is manager van de gecombineerde afdeling Internal Audit & Corporate Risk Management van N.V. Nederlandse Gasunie. Na haar carrière te zijn begonnen in de advocatuur, maakte Willemijn in 2011 de overstap naar Gasunie. Binnen Gasunie bekleedde ze diverse functies op het gebied van juridische zaken, regulering en omgevingsmanagement alvorens zij haar intrede deed bij Audit & Risk. Gasunie is een bedrijf midden in de transitie van gastransportbedrijf naar energie-infrastructuuronderneming. Dit brengt interessante tijden mee, voor zowel de business als voor audit.

3. Jaap is binnen Protiviti Nederland samen met Daniel verantwoordelijk voor de dienstverlening op het gebied van Sustainability/ESG reporting. 

4. Daniel begon zijn carrière binnen de A.P. Møller-Mærsk Group waar hij verschillende rollen vervulde op het gebied van Internal Audit, Controlling en Project Management. In 2010 maakte hij de overstap naar de Internal Audit en Financial Advisory praktijk  van Protiviti waar hij zich in eerste instantie gespecialiseerd heeft in advisering op het gebied van SOx. Op dit moment richt hij  zich samen met Jaap op de dienstverlening op het gebied van Sustainability / ESG reporting.

Aanmelden
Datum
7 oktober 2021

Tijd
13:30 - 17:00

Locatie
Protiviti - Gustav Mahlerlaan 32 SOM 1 Building, M Floor, 1082 MC Amsterdam
IIA Nederland volgt de aanbevelingen van de gezondheidsinstanties op om het verspreiden van het coronavirus tegen te gaan. Indien blijkt dat op 7 oktober de situatie nog niet veilig is, berichten we vroegtijdig de deelnemers dat de training wordt verplaatst en/of digitaal wordt gehouden. 

Prijs 
Gratis

PE Punten
3

Doelgroep
Young Professionals (< 36 jaar): interne auditors en IT-auditors

Aantal deelnemers
Maximaal 20 deelnemers

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie