Effectief sturen op gedrag: de kracht van consequenties

In deze online training leer je de basisbeginselen van een wetenschappelijk bewezen methode voor gedragsverandering in organisaties. Hiermee kun je doorbraken realiseren op basis van gewenst gedrag.

Deze evidence-based aanpak staat wereldwijd in de wetenschap bekend onder de naam Organizational Behavior Management (OBM).

Zowel qua filosofie als methodologie sluit deze praktische wetenschap naadloos aan bij Lean Six Sigma. 

Programma op hoofdlijnen

 • Kennismaking
 • Introductie van principes menselijk gedrag a.d.h.v. echte case
 • De 3 valkuilen bij gedragsbeïnvloeding
 • De 4 gedragsveranderingsstrategieën
 • De wetenschap van OBM aan de hand van het bedrijfskundige stappenplan voor prestatieverbetering
 • Oefening op case: het creëren én behouden van bevlogenheid in de organisatie
 • Middagpauze
 • Introductie in de gedragsanalyse
 • Oefening in de gedragsanalyse aan de hand van eigen cases
 • Plenaire discussie
 • Sluiting

Uitkomst van de training
Na het deelnemen aan deze training heb je:

 • Meer begrip over de principes van menselijk gedrag en het optimaal beïnvloeden daarvan om prestaties in organisaties te optimaliseren;
 • De basisbeginselen leren kennen over het in stand houden van gedrag in relatie tot het borgen van een Lean of LSS-implementatie;
 • Kennis over het analyseren van gedrag ten behoeve van het ontwerpen van effectieve interventies.

Deze training is een prima introductie in de toegepaste gedragsanalyse en is een mooie eerste stap naar de Post Graduate opleiding tot Certified OBM Practitioner van de Vrije Universiteit.

Noot: Deelnemers dienen vooraf een eigen casus te hebben en deze zo concreet mogelijk te vertalen naar gewenst of ongewenst gedrag. Men dient deze uiterlijk één week voorafgaand aan de masterclass digitaal aan te leveren.

Bijvoorbeeld: De bijdragen aan de dagstarts zijn minimaal. Hoe krijg ik mensen zover dat ze actief en inhoudelijk participeren door verbeterideeën aan te dragen en/of ondersteunende opmerkingen te maken?

Aanmelden
Datum
3 november 2021

Tijd
09:00 tot 17:00 uur

Locatie
IIA Academy, Gebouw Parijs, Burgemeester Stramanweg 105F, Amsterdam

Coronamaatregelen- toegansbewijs
De veiligheid van de deelnemers staat centraal. We volgen het protocol voor veilig organiseren van evenementen in het kader van het coronavirus, opgesteld door branche- en vakorganisaties. Op de locatie zijn maatregelen getroffen qua hygiëne, catering en bieden alle gasten een hygiënetoolkit aan. 

We hanteren een bewijs van vaccinatie en/of herstelbewijs (CoronaCheck-app). Indien je deze niet kan laten zien dan biedt het IIA je een sneltest aan. Mocht deze postief zijn kun je helaas niet deelnemen aan de training. 

Prijs leden / niet-leden
€595,- / €695,-

PE Punten
7

Doelgroep
Auditors van alle niveaus

Aantal deelnemers
Minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers

Trainer
Joost Kerkhofs (1973) is een bevlogen en veelgevraagd spreker en internationaal publicerend auteur. Hij is eigenaar van trainingsbureau Neotopia en tevens medeoprichter en zakelijk directeur van ADRIBA, het expertisecentrum aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het gebied van gedragsverandering in organisaties. Zijn missie is om OBM als praktische wetenschap te verspreiden. Hij leert organisaties hoe ze daarmee prestaties meetbaar kunnen optimaliseren via positieve gedragsbeïnvloeding. Hij werkt ook samen met zijn compagnon Robert den Broeder voor OBM Dynamics. In 2020 verscheen hun eerste boek “Organizational Behavior Management: Een introductie”, dat inmiddels wereldwijd verkocht wordt. Het maakt onderdeel uit van het lesmateriaal voor de OBM Foundation Level Training, die kan worden afgesloten met het internationaal erkende examen via APMG International.

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie