Examentraining Certified Fraud Examiner

Fraudebestrijding staat steeds hoger op de agenda van zowel publieke als private organisaties. De impact van fraude is vaak groot: denk aan de financiële schade, maar ook reputatieschade en het verlies van in- en extern vertrouwen. Daarbij komt dat nieuwe vormen van fraude blijven opkomen. Bedrijven en organisaties zijn zich meer en meer bewust van de gevolgen van fraude en zoeken naar manieren om zich weerbaarder te maken tegen de risico’s van fraude. Investeren in fraudepreventie, fraudedetectie en fraudeonderzoek wordt dan ook steeds belangrijker. Het belang dat aan goed opgeleide anti-fraude professionals wordt gehecht is daarmee groter dan ooit.

Door de examentraining CFE te volgen vergroot je niet alleen je kennis op het gebied van fraudepreventie, fraudedetectie en fraudeonderzoek, maar mag je na het succesvol afleggen van het CFE examen de officiële titel Certified Fraud Examiner voeren. Als CFE maak je onderdeel uit van de Association of Certified Fraud Examiners, de grootste anti-fraude beroepsgroep ter wereld. Dit opleidingstraject verstevigt je positie als anti-fraude professional in het (internationale) werkveld en vergroot je toegevoegde waarde voor bedrijven en organisaties.

Dit opleidingstraject biedt een optimale voorbereiding op het internationale CFE Examen. De training kent een praktische insteek, waarbij veel aandacht is voor casuïstiek en het oefenen van examenvragen. Uniek aan de training is dat er naast de internationale context, uitgebreid bij de Europese en Nederlandse context wordt stilgestaan. Je krijgt les van ervaren docenten, allen met ruime ervaring in het fraudebestrijdingsdomein en met actuele kennis van het expertisegebied waarin zij doceren. De training volg je samen met andere anti-fraude professionals waardoor je, naast je kennis, ook je netwerk kunt verstevigen.

Tijdens de verschillende trainingsdagen wordt achtereenvolgens stilgestaan bij de thema’s:

  • Financial Transactions & Fraud Schemes, denk hierbij aan verschillende verschijningsvormen van fraude
  • Law, denk hierbij aan o.a. civiel recht en witwassen
  • Investigation, denk hierbij aan o.a. (digitaal) bronnenonderzoek en interviewen
  • Criminology, denk hierbij o.a. aan witteboordencriminaliteit en fraude preventie programma’s

Docenten
Dr. Karin van Wingerde is universitair docent Criminologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij doet onderzoek naar verschillende vormen van organisatiecriminaliteit en financieel-economische criminaliteit en de maatschappelijke reacties daarop. In het bijzonder is zij geïnteresseerd in de gedragseffecten van intern en extern toezicht bij ondernemingen en organisaties.

Drs. Marcel Westerhoud (CFE, CIA, CISSP, SCF) heeft een passie voor bijzonder (integriteits-) onderzoek. Hij studeerde af als bedrijfseconoom bij de vakgroep interne en externe verslaggeving aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en volgde daarna de tweejarige postdoctorale opleiding Forensic Auditing, eveneens aan de Erasmus Universiteit (EURAC). Marcel is daarnaast gecertificeerd op het gebied van informatiebeveiliging (CISSP en SCF), internal auditing (CIA) en fraudeonderzoek (CFE).

Drs. Joeri Frietman (RA, CFE) is manager bij BDO Forensics & Litigation Support. Hij is gespecialiseerd in forensisch onderzoek en het adviseren over fraudepreventie en fraude risicomanagement. Joeri heeft verschillende forensisch onderzoeken uitgevoerd in zowel het private als het publieke domein. Binnen BDO is hij de vaste docent voor het onderwerp fraude. Daarnaast verzorgt hij trainingen op het gebied van fraude voor diverse externe partijen. Ook is hij als docent verbonden aan Nyenrode Business Universiteit.

Kijk voor meer informatie in de Folder Examentraining CFE voorjaar 2018.

Direct aanmelden Examentraining Certified Fraud Examiner (onderaan de pagina)

Data
24 mei: Financial Transactions & Fraud Schemes I
31 mei: Financial Transactions & Fraud Schemes II
07 juni: Law
14 juni: Investigations I
21 juni: Investigations II
28 juni: Criminology
Data onder voorbehoud van wijzigingen. Bij een beperkt aantal inschrijvingen kan Fortress besluiten om de cursus te verplaatsen of te annuleren.

Tijd
16:00 tot 20:30 uur
Halverwege de training is er een pauze met een lichte maaltijd.

Locatie
Fortress Academy in Naarden

Prijs
Fortress Academy Examentraining        €1.850,00
Associate Member bij de ACFE             $110,00
ACFE Prep Course                                $795,00
Inschrijfgeld CFE Examen                     $300,00
Totaal (afhankelijk van wisselkoers)  Ca. €2.830,00

PE Punten
24

Doelgroep
De Examentraining is bedoeld voor anti-fraude professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van fraudebestrijding. Denk aan fraude analisten, managers die een fraudeonderzoeksafdeling aansturen, maar ook internal auditors, forensische accountants, security managers en risk managers.

Toelatingseisen
Om deel te kunnen nemen aan deze cursus dien je te voldoen aan de toelatingseisen van de ACFE. Kijk voor meer informatie op: http://www.acfe.com/cfe-qualifications.aspx

Aantal deelnemers
Minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers

Wat levert het op?

  • Optimale voorbereiding op het CFE examen
  • Naast Amerikaanse context ruime aandacht voor Nederlandse en Europese juridische context
  • Discussies met vakmensen om het netwerk te verstevigen
  • Aandacht voor praktijkgerichte toepassing van stof
  • Internationaal erkende titel Certified Fraud Examiner
  • 24 PE-uren (Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants – NBA)

Terug naar de agenda.

IIA Nederland

Postadres:
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Bezoekadres:
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie