Internationale Vrouwendag Ontbijtsessie (VOL)

LET OP! Deze activiteit is volgeboekt

Met diversiteit meer kwaliteit!

Op Internationale Vrouwendag willen we graag onze internal audit-vrouwen in het zonnetje zetten en trakteren op deze bijzondere (gratis) ontbijtbijeenkomst. We willen je graag inspireren met interessante verhalen van andere vrouwen.

Diversiteit is in elk team belangrijk, man/vrouw, jong/oud, local/expat, je kunt elkaar dankzij diversiteit versterken en van elkaar leren. 

Tijdens deze bijeenkomst willen we het belang van de vrouwelijke inbreng van elk audit team, board of comité benadrukken. Daarnaast gaan we het hebben over mythes rondom vrouwen aan de top. Hoe kan jij als vrouw je extra toegevoegde waarde leveren op de werkvloer? Het internal audit vak lijkt vooralsnog een mannenberoep te zijn. Slechts 1 op de 4 IIA leden is een vrouw. Hoe komt dat? Hoe activeren we meer vrouwen om dit beroep te kiezen?

Na afloop krijgt iedere deelnemer een goedgevulde goodiebag mee naar huis!

Sprekers

Jantien Heimel
Jantien Heimel is manager Internal Audit bij Nuon, part of Vattenfall en daarnaast vice-voorzitter bij IIA Nederland. Ze wordt in mei de eerste vrouwelijke voorzitter van IIA Nederland. Bij deze bijeenkomst treedt Jantien op als dagvoorzitter en introduceert ze de sprekers.

Amba Zeggen
Voor Amba Zeggen (wiskundige en actuaris AAG) is het belang van een gezonde Governance en (risico)cultuur, de rode draad in haar carrière en haar kompas bij het zetten van nieuwe stappen.

In 2011 heeft zij haar adviesbureau Risk & Governance opgericht. Amba zorgt ervoor dat organisaties risico management echt begrijpen en werkend krijgen. Ook ondersteunt zij interne audit teams met de beoordeling van de vaak taaie en complexe risico management processen. Waarbij zij ook aandacht besteed aan gedrag en cultuur.

Naast haar advieswerk is Amba als docent verbonden aan de Amsterdam Business School van de UvA. In september 2015 is Amba door vakgenoten en een onafhankelijke jury, uitgeroepen tot Actuaris van het Jaar.

Suzanne Janse 
Na 16 jaar IT-audit en advieswerk bij internationale ondernemingen vanuit de Big 4 is Suzanne begin 2017 op zoek gegaan naar haar 'purpose'. Het resultaat: ondernemen & promoveren. Beide werelden wil ze verbinden met haar expertise als IT Risk professional en het bedrijfsleven waar ze met plezier werkte. Belangrijk thema daarbij is: Women  empowerment in en door technologie.

Wilma Bakker   
Na jarenlang als secretaresse te hebben gewerkt op audit afdelingen, werd ze in 2014 zelf auditor. Ze volgde de CIA studie en met veel enthousiasme is ze verder gegaan met de RO opleiding die ze in 2017 succesvol afrondde. Voor haar scriptie deed ze onderzoek naar mogelijke verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke auditors. Ze werkt momenteel bij SHV Holdings. Binnen IIA is ze bovendien al vele jaren actief als vrijwilliger voor de organisatie van het jaarlijkse Presidentsdinner en is ze lid van de commmissie Ledenwerving en ledenbehoud.

Mildred Hofkes  
In 2006 richte Mildred Hofkes het onderzoeksbureau BHRM op www.bhrm.nl en in 2010 het platform www.nieuwbestuur.nl. Met haar team is zij actief als onderzoeker en bestuursadviseur. Haar specialisme is het in kaart brengen van stakeholderanalyses en vandaaruit de dialoog fasciliteren tussen organisatie en stakeholders. Doel daarbij is wederzijds waarden toevoegen. Met de Methode Hofkes zijn inmiddels aansprekende resultaten geboekt bij een breed  scala aan organisaties, zowel binnen het bedrijfsleven als bij de (semi) overheid. In 2009 publiceerde Hofkes haar eerste managementboek “Wisseling van de Macht” waarin zij pleit voor nieuwe toon aan de top, gerichtop stakeholderwaarde en lange termijn waardecreatie. Zij noemt dit het 'Het Nieuwe Besturen'.

Pauline de Wilde
Pauline de Wilde is dagvoorzitter en presentatrice. Haar televisiecarrière begint eind jaren ‘90 in Seattle, USA. Hier maakt zij de stap van afgestudeerde econome naar actrice, om vervolgens in Nederland deze carrièreswitch voort te zetten. Als tv-presentatrice is ze vooral bekend van de zakelijke RTLZ programma’s Ondernemerszaken, Duurzaam Ondernemen en Lokaal Duurzaam én van de RTL4 reisprogramma’s Snowmagazine en ViaVacance. Mensen écht in beweging laten komen is een uitdaging. Elke organisatie, en ook elke ondernemer weet als geen ander dat de volgende stap zetten soms ongelooflijk moeilijk is, soms haast onmogelijk… Pauline zorgt ervoor dat het toch gebeurt.

Datum
8 maart 2018

Tijd
08:00 tot 11:00 uur

Locatie
IIA Amsterdam/grandcafé Soof (middelste gebouw)

Prijs leden / niet-leden
Gratis

Aantal deelnemers
Minimaal 10 en maximaal 30 personen

PE punten
2

Doelgroep
Vrouwelijke Internal Auditors

Programma
8.00 uur: Ontvangst met ontbijt

8.30 uur: Opening door Jantien Heimel, vice voorzitter IIA Nederland, hoofd internal audit Nuon part of Vattenfall

8.40 uur: Amba Zeggen – Mythes rondom vrouwen aan de top

9.00 uur: Suzanne Janse – Women empowerment in en door technologie

9.20 uur: Wilma Bakker – onderzoek tijdens RO studie over diversiteit, man/vrouw verschillen

9.30 uur: Mildred Hofkes - De kracht van wederkerigheid in de netwerkeconomie, het belang van stakeholderanalyse voor de moderne organisatie 

9.50 uur: Pauline de Wilde – LEF!

10.10 uur: Vrije discussie/gesprek

11.00 uur: Einde programma

 

Deze activiteit is volgeboekt. Wilt u op de wachtlijst? Stuur dan een e-mail naar trainingen@iia.nl.
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

Postadres:
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Bezoekadres:
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie