LIO-PAS: Business Continuity en Crisismanagement (BCM)

De NBA-Ledengroep Intern en Overheidsaccountants (LIO) en IIA Nederland organiseren op 28 juni deze bijeenkomst over bedrijfscontinuïteit- en crisismanagement (BCM) en de rol van internal auditors.

In de bijeenkomst wordt ingegaan op BCM, hoe internal auditors een bijdrage kunnen leveren aan de veerkracht van een organisatie én hoe zij deze veerkracht kunnen toetsen. Dit om als organisatie goed voorbereid te zijn op de ‘wat-als-vraag’. Want wat te doen als het onverwachte en ongewenste toch gebeurt met een grote impact op de medewerkers, de organisatie, de supply chain en de samenleving? 

Iedere organisatie kan geconfronteerd worden met crises en vraagstukken rond bedrijfscontinuïteit. Meestal treffen organisaties hiervoor tal van maatregelen; van risicomanagement en noodmaatregelen tot back-up systemen. 

Incidenten zijn doorgaans vervelend en kostbaar, maar zijn met beperkte inspanningen en binnen een afzienbare termijn op te lossen. Er zijn echter ook incidenten die eenvoudig kunnen uitgroeien tot een crisis. Een situatie waarbij het functioneren/continuïteit van de organisatie (ernstig) verstoord raakt en de veiligheid van mensen en/of de reputatie ernstig worden bedreigd. In een dergelijke situatie raakt een organisatie dus feitelijk ‘out of control’. En dit is doorgaans niet op te lossen binnen de reguliere organisatie. 

Dit is de reden om te komen tot een crisisorganisatie naast de reguliere organisatie. De kern van crisismanagement is het organiseren van voldoende flexibiliteit om goed te kunnen reageren op hoog dynamische en complexe situaties. Iedere crisissituatie is anders, maar gaat wel gepaard met dreiging, urgentie en onzekerheid. 

Hoe u als internal auditor hieraan een bijdrage kunt leveren, komt in het programma van deze bijeenkomst ruim aan bod.

Programma
12.30 uur    Ontvangst met broodjes
13.00 uur    Welkom door LIO bestuurslid Ali Ahrouch
        Presentatie Business Continuity Management (BCM)
        Presentatie  Crisismanagement 
15.00 uur    Pauze
15.30 uur    Presentatie en interactief deel over BCM en Crisismanagement: overeenkomsten, verschillen en de rol van internal audit. Door C.O.T., Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement
        Afsluiting door LIO bestuurslid Ali Ahrouch
17.30  uur    Borrel

AANMELDEN BIJ NBA-LIO

Datum
28 juni 2018

Tijd
12:30 tot 17:30 uur

Locatie
NBA, Antonio Vivaldistraat 2-8, 1083 HP Amsterdam

Prijs leden / niet-leden
€0,-
Niet-leden mogen maximaal één keer per jaar deelnemen aan een gratis evenement

PE Punten
4

Doelgroep
Internal auditors werkzaam op een kleine auditafdeling (1-5 fte)

Aantal deelnemers
Minimaal 15 en maximaal 50 deelnemers

Terug naar de agenda.

IIA Nederland

Postadres:
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Bezoekadres:
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie