Masterclass Cultuur

De antropologie toegepast op organisaties levert een nieuwe kijk op de werkelijkheid.

Laat je in deze masterclass meenemen op een boeiende reis naar het wezen van cultuur.

Over hoe mensen culturen vormen en hoe culturen op hun beurt mensen vormen. Je krijgt inzicht in de methodologische toolkit van de antropologie: participerende observatie, triangulatie, terugkoppeling, op zoek naar patronen, micro story’s. Je leert hoe je onderzoek doet met al je zintuigen. En over de verhouding van diagnosticeren en interveniëren, uitgelegd aan de hand van ons antropologisch procesmodel voor cultuuronderzoek en cultuurverandering.

Door deze antropologische bril zie je nog scherper wat er werkelijk speelt in de dynamiek van de organisatie. Alsof je van zwart-wit naar kleuren televisie omschakelt. Be prepared....

Inhoud
Heb je jouw organisatie weleens als een tribe bekeken? Wij wel. Een organisatie is een levend geheel, met dorpspleinen en raadhuizen (vergaderzalen) en steegjes en kroegjes waar de echte gesprekken plaatsvinden (rookhokken en coffee corners). Met chiefs (leiders), elders (toezichthouders) jagers (sales), magiërs (IT, HR, verandermanagers, consultants) en verzamelaars (de fee earners). Om het reilen en zeilen in een tribe werkelijk te begrijpen en sturing te kunnen geven aan de zogenaamd ongrijpbare organisatiecultuur, is het belangrijk de grammatica van cultuur begrijpen.

De culturele antropologie is dé discipline die cultuur tot in haar DNA ontraadselt.

Doelstelling
Tijdens deze masteclass neemt Danielle Braun u mee naar diverse culturen. Zij ontleedt met u de onderliggende grammatica van cultuur zodat u de dynamiek van een team of organisatie beter doorziet en daarop kunt inspelen.

Wat heb je als Internal Auditor / Accountant aan deze masterclass? Trainer Danielle Braun legt het in deze video uit:

Datum
3 oktober 2019

Tijd
09:30 tot 17:00 uur

Locatie
Green Village, Nieuwegein

Prijs leden / niet-leden
€580,- / €680,-
Inclusief het boek Corporate Tribe

Aantal deelnemers
Minimaal 20 en maximaal 50 personen

PE punten
7

Doelgroep
Internal auditors, externe accountants en overige financieel professionals betrokken bij cultuuronderzoek.

Trainer
Dr Danielle Braun, afgestudeerd als antropoloog in Afrikaanse- en Aziatische bezetenheisreligies en corporate antropologie. Werkte als consultant bij een groot adviesbureau, als directeur van een asielzoekerscentrum en op strategisch niveau binnen de asielopvang en een gemeente. Tegenwoordig co-founder en chief van de Academie voor Organisatiecultuur. Ze begeleidt organisaties en executives bij complexe verandering en is veelgevraagd spreker op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap.

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie