Masterclass Cultuur

Macht, ranking, invloed en apenrotsen                                                     

Organisaties zijn opgebouwd rondom status, posities, gezag, charisma, leiders. In elke groep, in elke organisatie heerst een pikorde. Wat zijn nu eigenlijk de wetten van de apenrots? Worden besluiten bijvoorbeeld in de vergadering genomen of is dit allang in de wandelgangen geregeld? Hoe pak je positie? Wat is de werking van jouw non-verbaal gedrag en houding op anderen? En welke symbolen draag je die jouw plek op de apenrots verraden en bepalen?

Macht, invloed, organisatiepolitiek; het is een thema dat boeit en bindt, uitdaagt en frustreert. We willen allemaal het beste voor de zaak, voor de wereld, maar ook... voor onszelf.

Hoe werkt de apenrots nu eigenlijk? In het schijnbare oerwoud van politieke spelletjes zit wel degelijk een patroon. Met een aantal universele biologische en antropologische wetmatigheden. In deze masterclasses leer je de wetten van de apenrots kennen. In een beeldende reis vol humor word je meegenomen naar tribes en andere volkeren. Naar verschillen in het organiseren van macht, ranking en privileges. Om tenslotte je eigen organisatiepolitiek beter te begrijpen. Positie te pakken als je met een stevige CEO of financial in gesprek moet over jouw constateringen. Gezien worden bij je collega’s of in de spotlights durven stappen. Weten hoe je fraude aankaart zonder zelf geofferd te worden. Niet alleen op inhoud ranken, maar met je hele persoonlijkheid.

Inhoud
Wetenschappelijke inzichten worden afgewisseld met een aantal concrete theatertechnieken. Een onvergetelijke ervaring over organisatiepolitiek, eerste indrukken, uitsluitingsmechanismen en non-verbaal gedrag. De volgende onderdelen komen aan bod;

  • Ranking, macht, positie… hoe werkt dat eigenlijk. De wetten van de apenrots.
  • Tribale rollen in organisaties en jouw rol als auditor
  • Ranking: hoe pak je positie. Jouw eigen non-verbaal gedrag onder de loep.
  • Opstaan en opvallen: hoe doe je dat

Doelstelling
Leer over non-verbaal gedrag, charisma en de invloed op anderen. Je stapt de zaal anders uit dan je er in kwam. Aan het eind snap je de wetten van de apenrots Own your rank, play your rank.

Datum
3 oktober 2019

Tijd
09:30 tot 17:00 uur (ontvangst is vanaf 9.00 uur)

Locatie
Conferentiecentrum Drakenburg, Albert Schweitzerlaan 1, Baarn

Prijs leden / niet-leden
€580,- / €680,-
Inclusief het nieuwe boek BuildingTribes

Aantal deelnemers
Minimaal 20 en maximaal 50 personen

PE punten
6

Doelgroep
Internal auditors, externe accountants en overige financiele professionals betrokken bij cultuuronderzoek.

Trainer

Dr. Danielle Braun is corporate antropoloog. Een van Nederlands topsprekers. Directeur van de Academie voor Organisatiecultuur. Auteur van de Corporate Tribe, Building Tribes en Da's gek. Stond 25 jaar met haar voeten in de corporate klei als manager / bestuurder. Danielle reist de wereld rond op zoek naar manieren om tribes te bouwen en leiders sterk te maken. Maakt organisaties graag klaar voor verandering. Expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap. Sparringpartner voor boards. Haar motto: "een mens is niet los verkrijgbaar". We functioneren binnen de cultuur en dynamiek van de groep of organisatie. Wil je beter leiden, veranderen, functioneren, dan helpt het om de grammatica van de organisatiecultuur tot in haar genen te doorgronden.

'Braun is exotisch als het over cultuur gaat, uitdagend als het om gedrag gaat, keihard als het over organiseren gaat, liefdevol als het over mensen gaat, wetenschappelijk onderbouwd als het moet, vol humor als het kan. Altijd up-tempo en interactief. Danielle gaat over echtheid. Over het bezielen van organisaties. Ze wil dat mensen elkaar in deze snelle tijd werkelijk blijven zien.'
 

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie