Masterclass Cyber resilience

Zowel overheidsinstellingen als bedrijven zijn in toenemende mate doelwit van cybercriminaliteit. Beroepscriminelen leggen met (internet of things) DDOS-aanvallen websites plat of gijzelen met behulp van randsomware, zoals Cryptolocker en WannaCry, kritische data van organisaties voor losgeld. Statelijke actoren krijgen door middel van cyberspionage waardevolle informatie in handen en weten tegenwoordig zelfs door middel van hacking democratische processen te beïnvloeden.

Het Nationaal Cyber Security Centrum concludeert in haar meest recente Cybersecuritybeeld Nederland dat de digitale weerbaarheid van organisaties achterblijft bij de als maar groeiende dreiging en dat de risico’s daardoor snel toenemen. Niet langer is cyber security daarom een onderwerp dat alleen bij de afdeling IT op de agenda staat. Bestuurders houden zich steeds meer met het onderwerp bezig en verwachten op dit gebied inmiddels ook het nodige van onder meer internal auditors.

Het is daarom van belang dat de internal auditor op dit onderwerp minimaal kan fungeren als gedegen gesprekspartner van de IT-securityspecialist en de IT-auditor. In de masterclass Cyber resilience reiken we je hiertoe de handvatten aan.

Het onderwerp van deze masterclass maakt onderdeel uit van het IIA Innovatieplatform.

    Services & Role of Internal Audit
    Strategic & external risks


IIA Masterclasses 2021

Verdiep je in tot maar liefst tien verschillende thema’s met de IIA Masterclasses 2021! In iedere masterclass wordt een thema intensief behandeld. Een masterclass bestaat steeds uit drie virtuele bijeenkomsten:
•    Een training van 2 uur, waarin het thema op een interactieve manier door een expert wordt belicht.
•    Een diepte-interview van 2 uur, waarin een prominente ervaringsdeskundige zijn of haar praktijkkennis deelt.
•    Een netwerksessie van 2 uur, waarbij deelnemers op een leuke en interactieve manier met elkaar over het thema praktijkervaringen kunnen uitwisselen, best practices kunnen delen, elkaar tips kunnen geven en/of contactinformatie kunnen uitwisselen.

Voorafgaand aan zowel de training als het diepte-interview maak je een voorbereidende opdracht. Deze opdracht kan bestaan uit bijvoorbeeld het lezen van een artikel, bekijken van een video en/of het beluisteren van een podcast. Hierdoor wordt jouw deelname aan de masterclass nog effectiever.

Iedere bijeenkomst wordt live verzorgd vanuit de studio’s van Ferocia. De bijeenkomsten zijn interactief, waarbij gewerkt wordt met onder meer break-outsessies, polls en Q&A’s.

Aanmelden
Data en tijdstippen
•    Dinsdag 18-05-2021 van 14:00 tot 16:00 uur (training)
•    Dinsdag 25-05-2021 van 14:00 tot 16:00 uur (interview)
•    Dinsdag 01-06-2021 van 14:00 tot 16:00 uur (netwerksessie)

Locatie
Digitaal (via Zoom)

Prijs
•    Leden: € 450 per masterclass (drie bijeenkomsten)
•    Niet-leden: € 550 per masterclass (drie bijeenkomsten)

Aantal deelnemers
Minimaal 10 en maximaal 100 personen

PE-punten

Prominente ervaringsdeskundige
Matthijs Koot is securityspecialist voor computerbeveiligingsbedrijf Secura (voorheen bekend onder de naam Madison Gurkha) en als gastonderzoeker verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Hij verwierf eind 2019 landelijke bekendheid met zijn onderzoek naar de Citrix-kwetsbaarheid.

Trainer
Ing. Jan Hendrikx MSc RE CISA CRISC CISM CISSP CIPP-e is ondernemer op het gebied van technische informatiebeveiliging. Hij voert technische beveiligingsonderzoeken uit en adviseert organisaties over de wijze waarop zij hun beveiliging tegen onder meer cybercriminaliteit kunnen optimaliseren. Daarnaast is hij als gastdocent verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.

Meer informatie
Klik hier voor de aankondiging en de veelgestelde vragen.

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie