Masterclass Duurzaamheid

Hoewel veel bestuurders duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp vinden, worstelen veel organisaties met het integreren van sustainability en circulariteit in de strategische speerpunten, primaire processen, verslaggeving en communicatie. Organisaties vinden het lastig adviezen hierover om te zetten in concrete acties. Het maakt dat veel organisaties nog een lange weg te gaan hebben en de circulaire maatschappij helaas nog niet in zicht is.

Tijdens de masterclass Duurzaamheid verkennen we de maatregelen die de organisatie op het gebied van duurzaamheid kan treffen en de rol die de internal auditor kan spelen bij het realiseren van de door de organisatie gewenste verandering om te komen tot verduurzaming. We zullen zien dat organisatiecultuur hierbij een belangrijke rol speelt. Het bestuur dient erin te slagen teams binnen de organisatie te activeren en stakeholders (met uiteenlopende belangen) te overtuigen. Door het onderwerp op de auditkalender te zetten en op gezette tijden te onderzoeken hoe het met de duurzaamheid van de organisatie gesteld is kan de internal auditor hierbij een rol van betekenis spelen.

Het onderwerp van deze masterclass maakt onderdeel uit van het IIA Innovatieplatform.

Services & role of internal audit
Strategic & external risks

Deze masterclass maakt onderdeel uit van de IIA Masterclasses 2022. Een volledig overzicht van alle masterclasses en de antwoorden op veel gestelde vragen vind je hier.

Aanmelden
Datum
1 december 2022 (training), 8 december 2022 (interview) en 15 december (netwerksessie)

Tijd
10:00 tot 12:00 uur 

Locatie
Digitaal (via Zoom)

Prijs leden / niet-leden
€400,- / €500,- tot 22 augustus 2022
€450- per masterclass (drie bijeenkomsten) / €550,- per masterclass (drie bijeenkomsten)

Aantal deelnemers
Minimaal 10 en maximaal 100 personen

PE-punten

Trainer
Hanneke Oude Elberink is eigenaar van HOESO, een organisatie die zich richt op de vertaling van duurzaamheid naar gedrag. Ze is sinds 2010 betrokken als docent-onderzoeker bij het lectoraat Sustainable Finance and Accounting aan Avans Hogeschool.

Prominente ervaringsdeskundige
Jantien Heimel RA CIA studeerde bedrijfskunde en fiscaal recht. Ze is ex-voorzitter van het Instituut van Internal Auditors Nederland en de Association of Certified Fraud Examiners in Nederland. Momenteel bekleedt zij de rol van hoofd Internal audit bij Vattenvall. Vattenfall heeft zich ten doel gesteld fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk te maken.


 

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie