Masterclass Governance

Er zijn weinig beroepsgroepen die zo bewust omgaan met het Three Lines Model (voorheen: het three-lines-of-defence-model) als auditors, accountants en controllers. De meeste commercieel managers zullen, gevraagd naar of ze werkzaam zijn voor de eerste lijn, schouderophalend verder gaan met hun werk. In hun beleving is het onderscheid tussen de lijnen namelijk minder relevant. Maar wanneer je doel is assurance te geven over het beheersen van risico’s en het bereiken van doelen, dan kan het Three Lines Model een effectief hulpmiddel zijn. En daarin ligt ook meteen het belangrijkste ‘karakterkenmerk’ van het model: het is een hulpmiddel. Door de organisatie in te delen in drie linies en aan die indeling ook in de praktijk vast te houden kan een organisatie, zo luidt de veronderstelling, doelrealisatie beter waarborgen. Het verdelen van de rollen kan helpen bij het effectief sturen van de organisatie én bij het transparant verantwoorden over besluitvorming en acties. 

Voor internal auditors is het geven van een oordeel vooral waardevol als dit vanuit een onafhankelijke positie wordt gedaan. Aangenomen wordt dat alleen dan de internal auditor volledig vrij is om een positief of negatief oordeel te geven. Daarbij is het van belang dat internal auditors zich realiseren tot waar hun rol rijkt en welke toegevoegde waarde zij daarbinnen kunnen leveren. In veel organisaties lopen discussies die hun oorsprong vinden in onduidelijkheid over de rol van de internal auditor (“De auditor geeft een oordeel over de expert die in de eerste lijn zijn taak professioneel en succesvol uitvoert”) of over de taak van de internal auditor (“Auditor, kom ook eens met oplossingen voor de door jou geconstateerde gebreken!”). Allemaal uitingsvormen van een onvoldoende succesvolle invulling van het model.

Internal auditors (maar ook accountants en controllers) moeten expert zijn op het onderwerp. Niet alleen omdat van ze geacht wordt iets van de governance van de organisatie te vinden, maar ook omdat de positie die zij zelf innemen bepalend is (of lijkt te zijn) voor de toegevoegde waarde van de interne auditfunctie. Het door het IIA in 2020 vernieuwde Three Lines Model vormt een mooie aangelegenheid hier dieper op in te gaan. In de Masterclass Governance doen we dat op een leuke en interactieve manier. Een must voor elke auditprofessional!

Het onderwerp van deze masterclass maakt onderdeel uit van het IIA Innovatieplatform.

Governance structures
Mandatory, Integration, Full board contact

Deze masterclass maakt onderdeel uit van de IIA Masterclasses 2022. Een volledig overzicht van alle masterclasses en de antwoorden op veelgestelde vragen vind je hier.

Aanmelden
Datum
1 november (training), 8 november (interview) en 15 november (netwerksessie)

Tijd
10:00 tot 12:00 uur

Locatie
Digitaal (via Zoom)

Prijs leden / niet-leden
€450- per masterclass (drie bijeenkomsten) / €550,- per masterclass (drie bijeenkomsten)

Aantal deelnemers
Minimaal 10 en maximaal 100 personen

PE-punten

Trainer
Naeem Arif EMIA RO is zelfstandig gevestigd risk- en auditconsultant en hoofddocent van de opleiding Operational Auditing aan de Haagse Hogeschool. Hij helpt organisaties onder meer bij het inrichten van risicomanagement.

Prominente ervaringsdeskundige
Prof. dr. Leen Paape is hoogleraar Corporate Governance aan Nyenrode Business Universiteit en voorzitter Nyenrode Corporate Governance Institute. Hij is daarnaast voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Coöperatie Univé Dichtbij en SNS Reaal Pensioenfonds.


 

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie