Masterclass Jam Cultures (ism NBA LIO)

Verschillen - Inclusie - Macht - Ritme

Voor het oplossen van complexe vraagstukken hebben we vele invalshoeken nodig. Innovatie betekent samenwerken met mensen uit verschillende vakgebieden, landen en organisaties. Het maakt inclusie, goed omgaan met macht en verschil, een van de grootste uitdagingen van deze tijd. 

Inclusie is een hot topic. Co-creatieprocessen stranden door verschillende organisatieculturen. Mensen worden uitgesloten vanwege hun kleur, geloofsovertuiging, leeftijd of seksuele geaardheid. Inclusie gaat over privileges. Over wie zich aan wie moet aanpassen, wat we wel en niet normaal vinden, wie wat beslist, wie mee mag doen en wie vooral niet. Inclusie en diversiteit gaan over conflict. Over wie er wel en niet mee mag doen. Onderwerpen waar we niet licht en opgewekt over spreken met elkaar. We hebben een energieke taal nodig om onderlinge pijnpunten te benoemen, zonder dat iedereen meteen op zijn achterste benen staat. 

Een must voor leiders van deze tijd en voor tribes van de toekomst.

Doelstelling
Een inspirerend seminar met antropologische lessen over anders kijken, inclusie, macht, ranking, onbewuste vooroordelen en diversiteit. Op luchtige wijze spreekt Jitske over zware thema’s. Ze laat je nadenken. Over hoeveel diversiteit je aan kunt. En wilt. Je loopt er anders uit dan je erin ging.

Inhoud
Tijdens dit seminar kijkt Jitske naar inclusie als een jamsessie, waarbij je elkaar met lef en verbinding ontmoet. In Jam Cultures durft iedereen zijn of haar eigen geluid te laten horen, om samen in voortdurende afstemming tot een beter geheel te komen. Samen jammen, apart en toch samen. Met krachtige begrenzing en liefdevolle aandacht. Snoeihard en soft tegelijkertijd. 

Tijdens het seminar komen de acht inclusie principes aan de orde; 
1. Kloon niet
2. Zie de macht van de macht
3. Daag de waarheid uit
4. Geniet van het onbekende
5. Niet of/of maar en/en
6. Zoek actief naar het alternatief
7. Varieer in ritme
8. Doe het samen

Na korte stukjes theorie volgt interactie en dialoog, soms plenair, soms in subgroepen. Theorie en praktijk gecombineerd met antropologische inzichten over hoe mensen samen culturen vormen. En hoe culturen mensen vormen..

Gebaseerd op het nieuwste boek van Jitske Kramer: Jam Cultures (2019) en het eerder verschenen Wow! Wat een verschil (2013).

Datum
26 juni 2019

Tijd
09:30 tot 16:30 uur, inloop vanaf 09:00 om informeel kennis te maken

Locatie
Green Village, Blokhoeve 7, 3438 LC Nieuwegein

Prijs leden / niet-leden
€580,- / €680,-

PE Punten
6

Doelgroep
Auditors van alle niveaus, accountants en overige financials en leidinggevenden die met of binnen verschillende (organisatie) culturen.

Aantal deelnemers
Minimaal 20 en maximaal 50 deelnemers

Trainer 
Drs. Jitske Kramer, Corporate antropoloog. Spreker. Ondernemer. Facilitator. Oprichter van HumanDimensions. Auteur van diverse (managementboeken) waaronder De Corporate Tribe (managementboek van het jaar 2016), Building Tribes, Deep Democracy en Jam Cultures.

Reviews van deelnemers aan het seminar Tribes van oktober 2018:
"Een verrijking voor je persoonlijk functioneren in groepen: begrip van groepsprocessen en haakjes voor cultuurbeïnvloeding. Super om de antropologische invalshoek te krijgen!"
"Ik heb een superleuke cursus gevolgd, die je echt tot nadenken zet, zonder daarbij concrete oplossingen aangedragen te krijgen. Gaaf om op basis van prachtige foto's van andere culturen met elkaar in gesprek te gaan over hoe wij hier met elkaar omgaan. En heerlijk om te luisteren naar de prachtige verhalen en eigen ervaringen van Jitske die zij als rode draad door deze dag gebruikte. Als je geïnteresseerd bent in cultuur, gedrag en leiderschap dan is dit een absolute aanrader!"

Op 20 juni komt Jam Cultures - over inclusie, macht en verschil uit, het nieuwste boek van Jitske Kramer.

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie