Masterclass Soft controls

Het auditen van soft controls heeft de achterliggende jaren in Nederland een vlucht gekregen. Was het een onderwerp dat in het verleden door veel interne accountants als niet relevant werd afgedaan, inmiddels is vrijwel iedere interne auditfunctie in Nederland bezig het domein te verkennen. Toch bestaat er rondom het begrip soft controls nog veel onduidelijkheid. Zo worden soft controls te pas en te onpas verward met gedrag, cultuur, social controls, compliance en integriteit. Dit maakt de discussie rondom het onderwerp er op z’n zachtst gezegd niet makkelijker op. De Heus & Stremmelaar (2002) definiëren soft controls als (beheers)maatregelen die – meer dan hard controls –, ingrijpen op c.q. appelleren aan het persoonlijke functioneren van medewerkers (overtuiging, persoonlijkheid). Hiermee beïnvloeden soft controls het gezamenlijk gedrag van mensen (ofwel, de cultuur die binnen een groep heerst). Indien goed toegepast, neemt hiermee de kans op doelrealisatie toe. Het is derhalve van groot belang dat de interne auditor in staat is om naast hard controls ook op gedegen wijze soft controls te onderzoeken.

Het onderwerp van deze masterclass maakt onderdeel uit van het IIA Innovatieplatform.

Professional practices
Culture & behavior analysis

Deze masterclass maakt onderdeel uit van de IIA Masterclasses 2022. Een volledig overzicht van alle masterclasses en de antwoorden op veelgestelde vragen vind je hier.

Aanmelden
Datum
1 november 2022 (training), 8 november 2022 (interview) en 15 november (netwerksessie)

Tijd
14:00 tot 16:00 uur 

Locatie
Digitaal (via Zoom)

Prijs leden / niet-leden
€450- per masterclass (drie bijeenkomsten) / €550,- per masterclass (drie bijeenkomsten)

Aantal deelnemers
Minimaal 10 en maximaal 100 personen

PE-punten

Trainer
Björn Walrave is partner bij Ferocia, docent voor onder meer de Executive MSc of Internal Auditing aan de Universiteit van Amsterdam en hoofdredacteur van Audit Magazine.

Prominente ervaringsdeskundige
Jan Otten is oprichter en partner bij ACS, initiatiefnemer en ontwikkelaar van Behavioural Auditing & Integrated People Process Auditing (IPPA) en medeauteur van het boek Management Control Auditing.


 

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 105F
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie