Masterclass Sustainability

Hoewel veel bestuurders duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp vinden, worstelen veel organisaties met het integreren van sustainability en circulariteit in de strategische speerpunten, primaire processen, verslaggeving en communicatie. Organisaties vinden het lastig adviezen hierover om te zetten in concrete acties. Het maakt dat veel organisaties nog een lange weg te gaan hebben en de circulaire maatschappij helaas nog niet in zicht is.

Tijdens de masterclass Sustainability verkennen we de maatregelen die de organisatie op het gebied van duurzaamheid kan treffen en de rol die de internal auditor kan spelen bij het realiseren van de door de organisatie gewenste verandering om te komen tot verduurzaming. We zullen zien dat organisatiecultuur hierbij een belangrijke rol speelt. Het bestuur dient erin te slagen teams binnen de organisatie te activeren en stakeholders (met uiteenlopende belangen) te overtuigen. Door het onderwerp op de auditkalender te zetten en op gezette tijden te onderzoeken hoe het met de duurzaamheid van de organisatie gesteld is kan de internal auditor hierbij een rol van betekenis spelen.

Het onderwerp van deze masterclass maakt onderdeel uit van het IIA Innovatieplatform.

   Services & Role of Internal Audit
   Strategic & external risks


IIA Masterclasses 2021

Verdiep je in tot maar liefst tien verschillende thema’s met de IIA Masterclasses 2021! In iedere masterclass wordt een thema intensief behandeld. Een masterclass bestaat steeds uit drie virtuele bijeenkomsten:
•    Een training van 2 uur, waarin het thema op een interactieve manier door een expert wordt belicht.
•    Een diepte-interview van 2 uur, waarin een prominente ervaringsdeskundige zijn of haar praktijkkennis deelt.
•    Een netwerksessie van 2 uur, waarbij deelnemers op een leuke en interactieve manier met elkaar over het thema praktijkervaringen kunnen uitwisselen, best practices kunnen delen, elkaar tips kunnen geven en/of contactinformatie kunnen uitwisselen.

Voorafgaand aan zowel de training als het diepte-interview maak je een voorbereidende opdracht. Deze opdracht kan bestaan uit bijvoorbeeld het lezen van een artikel, bekijken van een video en/of het beluisteren van een podcast. Hierdoor wordt jouw deelname aan de masterclass nog effectiever.

Iedere bijeenkomst wordt live verzorgd vanuit de studio’s van Ferocia. De bijeenkomsten zijn interactief, waarbij gewerkt wordt met onder meer break-outsessies, polls en Q&A’s.

Aanmelden
Data en tijdstippen
•    Dinsdag 18-05-2021 van 10:00 tot 12:00 uur (training)
•    Dinsdag 25-05-2021 van 10:00 tot 12:00 uur (interview)
•    Dinsdag 01-06-2021 van 10:00 tot 12:00 uur (netwerksessie)

Locatie
Digitaal (via Zoom)

Prijs
•    Leden: € 450 per masterclass (drie bijeenkomsten)
•    Niet-leden: € 550 per masterclass (drie bijeenkomsten)

Aantal deelnemers
Minimaal 10 en maximaal 100 personen

PE-punten

Prominente ervaringsdeskundige
Wim Bartels is partner bij KPMG en als zodanig verantwoordelijk voor de sustainability assurance services. Hij acteert op internationaal niveau en adviseert vooraanstaande organisaties op het gebied van sustainability. Tevens is hij voorzitter van de monitoringscommissie IMVO convenant verzekeringssector en ambassadeur van Planet Finance van NBA.

Trainer
Hanneke Oude Elberink is eigenaar van HOESO, een organisatie die zich richt op de vertaling van duurzaamheid naar gedrag. Ze is sinds 2010 betrokken als docent-onderzoeker bij het lectoraat Sustainable Finance and Accounting aan Avans Hogeschool.

Meer informatie

Klik hier voor de aankondiging en de veelgestelde vragen.Of stuur een mail naar trainingen@iia.nl

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie