Masterclass Tribes en Besluitvorming

Stel: aan het begin van een verandertraject of vergadering zegt u niet: 'ik hoop dat we het snel eens worden'. Maar: 'wat geweldig dat we hier bij elkaar zitten met zo veel mensen, met zo veel meningen en netwerken. Met zo veel verschil. Laten we al die wijsheid, al die achtergronden, al die kennis zo goed mogelijk benutten.' Wat zouden we dan een grootste dingen met elkaar kunnen doen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Hoe zorg je dat het niet altijd die paar mensen zijn die hun mond open doen op een management dag? Dat alle standpunten volledig aan bod komen. Dat het geheel belangrijker is dan ego's?

Het grootste deel van het werken in organisaties bestaat uit het nemen van beslissingen. En het zorgen dat mensen daar ook naar gaan handelen. De manier waarop een besluit tot stand komt is niet altijd even effectief. Of het gaat te snel en te top-down waardoor mensen gaan muiten. Of het gaat te traag en te bottom-up waardoor mensen... ook gaan muiten.

Een indringende masterclass die je werkelijk anders laat kijken naar groepen en groepsdynamiek.

Waarbij we het zullen hebben over Harry, ons symbool voor het andere standpunt, het andere geluid, de andere mening, de andere blik.

Inhoud
Deze masterclass gaat over macht, ranking en besluitvorming. We leren over tribal leadership uit Botswana, over beslissingen nemen in stilte zoals de Quakers en over Deep Democracy, een zienswijze en methode die de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar maakt. De Lewis methode van Deep Democracy is ontwikkeld in post-apartheid Zuid-Afrika en bestaat uit een aantal technieken en concrete stappen om tot constructieve besluiten te komen, met aandacht en waardering voor andere opvattingen. Door de wijsheid van de minderheid te benutten, wordt de effectiviteit en de inhoudelijke kwaliteit van besluiten verhoogd.

Doelstelling
Deze impactvolle masterclass biedt u inzicht in effectieve besluitvormingsprocessen, gebaseerd op multi cultureel onderzoek. U vergroot uw bagage voor een effectief en efficiënte besluitvorming in uw team of organisatie.

Datum
3 oktober 2018

Tijd
09:30 tot 17:00 uur

Locatie
Landgoed Drakenburg, Baarn

Prijs leden / niet-leden
€580,- / €680,-
Inclusief het boek Deep Democracy 

Aantal deelnemers
Minimaal 20 en maximaal 50 personen

PE punten
7

Doelgroep
Interal auditors, externe accountants en overige financieel professionals betrokken bij impactvolle besluitvorming.

Trainer 
Jitske Kramer, corporate antropoloog en expert op het gebied van werken met culturele verschillen, gloabal leadership. Deep Democracy en organisatiecultuur. In 2013 werd zij door vakgenoten en klanten uitgeroepen tot trainer van het jaar.Oprichter van Human Dimensions. Ze is co-auteur van het boek Corporate Tribe (managementboek van het jaar 2016).

 

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

Postadres:
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Bezoekadres:
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie