PAS workshop Data-analyse tools

De IIA PAS commissie heeft onlangs binnen de PAS doelgroep geïnventariseerd waar op het gebied van data-analyse training behoefte aan is. Jullie hebben aangegeven uitleg te willen over de verschillende tools die ondersteuning kunnen bieden bij data-analyse en een praktische invulling daarvan. Zodoende zijn wij in contact getreden met Coney om samen tot een digitale workshop te komen die hierop aansluit.

Workshop Data-analyse tools met praktische follow-up

Op basis van wat we écht doen met data-analyse met onze Audit3.0 aanpak hebben we deze workshop data-analyse tools met praktische follow-up ontwikkeld.

Tijdens deze online workshop van 2 uur laten we aan de hand van 4 soorten data-analyse tools zien wat de mogelijkheden van deze tools zijn voor de internal auditor. Welke tools en technieken zijn vandaag de dag beschikbaar en ook praktisch toepasbaar. We vertellen het eerlijke verhaal op basis van onze ervaringen van de afgelopen 15 jaar met Audit3.0 in het auditdomein. Een echte Do What We Do workshop.

Wat ga je onder andere leren?

Tijdens deze Do What We Do Workshop leer je onder andere:

 • Wat de specifieke kenmerken zijn van de soorten data-analyse tools;
  • Wanneer zet je een data-analyse tool in?
  • Wanneer is het gebruik van Process Mining het meest geschikt?
  • Wanneer gebruik je een visualisatie tool? en
  • Wanneer is de inzet van Python nodig?
 • Daarnaast zullen we kort ingaan op de volgende onderwerpen:
  • Hoe data-analyse, process mining en visualisatie de bestaande werkzaamheden kunnen ondersteunen;
  • De best practices, valkuilen en randvoorwaarden van data-driven auditing;
  • 100% gegevensgericht testen van werking van key application controls; en
  • Hoe kan een team starten met data-driven mindset.

Wat kun je verwachten?

In de gezamenlijke workshop, deel 1 van de training, starten we met de hoofdlijnen, hoe kijken wij aan naar de ontwikkelingen op het gebied van data-analyse. We nemen je mee door de vier fases van data-analyse. We laten zien welke technieken direct toepasbaar zijn.

We bouwen stap voor stap een analyse op in Data3Sixty Analyse en laten zien hoe je bevindingen visueel kan presenteren in Tableau. We zullen laten zien wat de mogelijkheden zijn voor de toepassing van Proces Mining in het internal Audit domein.

We nemen je mee in de mogelijkheden van Python. We geven je concrete voorbeelden op basis van vraagstukken waar we allemaal tegenaan lopen. We laten zien dat je met eenvoudige modellen meer inzicht kan krijgen in tijdreeksen en met grote betrouwbaarheid vooruit kan kijken en hoe dit meerwaarde kan opleveren.

In het tweede deel van de training, hetgeen een 1:1 sessie is van maximaal 2 uur, dagen we je uit om met 1 van de 4 tools aan de slag te gaan (1. Data-Analyse; 2. Process Mining, 3. Data Visualisatie of 4. Python). Na de workshop in deel 1 van de training maak jij je keuze bekend en plannen wij samen een 1-op-1 online training in.

Na de online Workshop volgt dus de praktische follow-up. We denken samen na over een opdracht geschikt voor de tool naar keuze welke passend is bij jouw dagelijkse werkzaamheden. We begeleiden je 1-op-1 in de uitwerking van een opdracht in maximaal 2 uur. Hiermee krijg je direct een beeld met wat de gekozen tool voor jou kan betekenen. Dit verhoogt de kans dat je met de opgedane kennis aan de gang gaat.

 

Is voorkennis benodigd?

Er is geen specifieke voorkennis benodigd om succesvol deel te nemen aan deze Do What We Do Workshop. We zien graag dat je de workshop met inspiratie verlaat, zodat je de daarna vol ideeën en handvatten met jouw team aan de slag gaat.

Aanmelden
Data
Dinsdag 8 September 2020

Tijd
9:00-10:00 Introductie data analyse (modellen)
10:00-10:05 Pauze
10:05-11:05 Introductie data analyse (modellen)

Locatie
Online

Prijs leden / niet-leden
€290,- / €350,-

Aantal deelnemers
Minimaal 5 en maximaal 20 personen

PE punten
4

De workshop bestaat uit een algemeen plenair deel van 2 uur en daarna een 1:1 training per deelnemer van 2 uur.

Doelgroep
PAS-leden / Auditors van kleine auditdiensten (1 - 5 FTE)

 

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie