PAS Conferentie (ism RSG Finance)

PAS Conferentie 2018 – KomPAS naar de toekomst

Op donderdag 1 november vindt alweer voor de zesde keer de jaarlijkse PAS conferentie plaats. De PAS conferentie is hét jaarlijkse evenement waar medewerkers van kleine auditfuncties elkaar kunnen ontmoeten, netwerken en kennis kunnen vergaren over recente ontwikkelingen in het vakgebied. De PAS Conferentie is dit jaar wederom georganiseerd in samenwerking met onze partner RSG Finance.

Het vak van Internal Audit is in de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Technische ontwikkelingen komen op ons af (of zijn inmiddels gearriveerd) en van de internal auditor wordt gevraagd breder te kijken dan we gewend zijn. Dit betekent wat voor de auditor en de competenties van de auditor. Het thema voor dit jaar is dan ook het “KomPAS naar de toekomst”, ofwel de vraag hoe wij omgaan met de veranderende wereld en welke uitdagingen dat voor ons vakgebied heeft.

De uitgangspunten bij het thema zijn praktisch, verdiepend en voor en door kleine auditdiensten. Het uiteindelijke doel is dan ook dat u aan het einde van de dag inzicht heeft gekregen in actuele ontwikkelingen en hierbij praktische handvatten aangereikt heeft gekregen (op basis van ervaringen van collega’s) die u in de dagelijkse praktijk van het werken in een kleine auditdienst kunt toepassen.

Programma
08:30     Ontvangst
09:00     Opening en inleiding
09:15     Trendwatching – Wat brengt de toekomst? – Andrea Wiegman
Andrea Wiegman is van origine historicus en oprichter, uitgever van het trend platform en magazine Second Sight. Zij neemt ons meenemen in de belangrijkste ontwikkelingen van trends en zal probeert te verklaren. Ze zal ons inzicht geven in waarom dingen veranderen en waarom er een bepaalde mate van aanpassing nodig is.
10:15     Vaktechnische ontwikkelingen – Peter Hartog
Nadat we hebben meegekregen wat de toekomst ons brengt zal Peter Hartog, IIA Manager Vaktechniek, ons meenemen in de vaktechnische reactie op de belangrijkste ontwikkelingen.
11:15   Pauze
11:30   IKEA – Ronald Jansen
IKEA heeft impact op haar omgeving. Vrijwel iedereen heeft iets van IKEA in huis. Er zijn zelfs mensen die hun kinderen vernoemen naar producten van IKEA. Ronald Jansen, CAE van IKEA, zal stilstaan bij hoe je in een internationale en complexere omgeving bij een groeiende onderneming met een kleine IAF ook impact kan maken. Thema’s als cultuur en regievoering zullen de revue passeren.
12:30    Lunch
13:30    Diverse break-out sessies
In drie ronden en in drie verschillende ruimtes zullen break-out sessies plaatsvinden. Je kunt kiezen uit verschillende onderwerpen, waaronder: 
• Integrated People Process Auditing (Jan Otten – Partner bij ACS Behavioural Auditing). 
• Supplier Risk Management (Robbert Kramer – Strategic Sourcing & Procurement Information Security Risk Manager bij ASML). 
• Ervaringen met de kwaliteitstoetsing (door Roos van de Poel-Versloot van het Amsterdamse Gemeentelijke Vervoer Bedrijf 
• Guest en Rotational Auditing (door Wouter Schram - Manager Operational Audit en Risk Management bij Gasunie). 
• AVG (Jantien Heimel – Hoofd Internal Audit bij NV Nuon/ Vattenfall).
16:10    Pauze
16:25    Navigeren tijdens de Volvo Ocean Race – Bouwe Bekking
Bouwe Bekking heeft overwinningen behaald in diverse grote internationale zeilwedstrijden (oa Admiral's Cup, de Newport Bermuda Race, de Sydney to Hobart Yacht Race en de Sardinia Cup). Tevens heeft hij acht keer deelgenomen aan de Volvo Ocean Race (een internationaal record). Tijdens de afgelopen Volvo Ocean Race was hij schipper bij het Team Brunel. Bauwe kan ons als geen ander meenemen in hoe je een topprestatie neerzet in een omgeving waarbij krachten spelen die groter zijn dan jijzelf om uiteindelijk toch in veilige haven te komen.

 

Datum
1 november 2018

Tijd
09:00 tot 17:00 uur

Locatie
De PAS Conferentie vindt plaats in het Apollo Hotel aan de Vinkeveense plassen. Het is makkelijk bereikbaar met de auto (gratis parkeren). Het wordt gezien als de meest indrukwekkende en flexibele ruimte van de Randstad (wij zijn benieuwd) op een prachtig en centraal gelegen stukje Nederland. 

Prijs leden / niet-leden
€195,- / €350,-

Aantal deelnemers
Minimaal 25 en maximaal 120 personen

PE punten
7

Doelgroep
Auditors die werkzaam zijn binnen een kleine auditdienst (1-5 fte)

 

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

Postadres:
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Bezoekadres:
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie