PAS event: Auditing an Agile Way of Working

Binnen de Telegraaf Media Groep is de afdeling Agile Content Engineering (ACE) actief. Een afdeling die commerciële online artikelen (content) produceert voor eigen merken (FHM, Culy, HP/De Tijd, etc) en adverteerders. Deze afdeling heeft de Agile filosofie/ werkwijze omarmt en een eigen Way of Working gecreëerd. De ACE-afdeling gebruikt data als basis voor haar werk en de Scrum-methodiek om experimenten en projecten te versnellen. De afdeling is jong, nieuwsgierig en altijd op zoek naar verbetermogelijkheden.
 
In deze workshop krijgen de deelnemers uitleg over de Way of Working van de ACE-teams. Er zal toegelicht worden welke Agile principes op welke manier worden toegepast. Bijvoorbeeld:
•    Hoe zijn de zelfsturende teams ingericht;
•    Hoe is het Agile proces georganiseerd;
•    Hoe koppelen zij KPI’s en data als startpunt voor hun werk;
•    En meer….

Vervolgens gaan we in groepen aan de slag. Per groep wordt gekeken naar welke risico’s er kleven aan deze manier van werken. De risico’s worden plenair gedeeld om vervolgens weer in groepen naar passende controls en een mogelijke controle aanpak te definieren. Ten slotte wordt deze aanpak ook plenair toegelicht en sluiten we de sessie af met een borrel.
 
Ben je nieuwsgierig en wil jij ook meer ervaring op doen met een praktijkcasus van Agile processen, risico’s en controls en jezelf en een afdeling verder helpen met verbeteren? Schrijf je dan nu in.

Programma:
14.00 Inloop
14.30 Start rondleiding ACE teams
15.00 Presentatie Agile processen
15.30 Risico identificatie in groepen
16.00 Control definitie en uitwerken
16.30 Presentatie uitwerkingen
17.00 Wrap up en afsluiting
17.15 Borrel

Datum
3 oktober 2019

Tijd
14:00 tot 17:15 uur

Locatie
Telegraaf Media Groep (TMG), Basisweg 30, 1043 AP Amsterdam

Prijs leden / niet-leden
€0,-
Niet-leden mogen maximaal één keer per jaar deelnemen aan een gratis evenement

PE Punten
2

Doelgroep
Auditors die werkzaam zijn op een kleine auditafdeling (1-5 fte) en zin hebben in een praktische kennismaking met Agile processen, risico’s en controls en een jonge en nieuwsgierige afdeling verder willen helpen met verbeteren.

Aantal deelnemers
Minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers

Aanmelden
Terug naar de agenda.

IIA Nederland

088-0037100
iia@iia.nl
Burgemeester Stramanweg 102A
1101 AA Amsterdam
Postbus 22657
1100 DD Amsterdam
Contact opnemen

Audit Magazine

Audit Magazine

Lidmaatschap

IIA is dé toonaangevende beroepsorganisatie voor internal auditors. Een lidmaatschap laat u delen in de collectieve kennis van alle vakgenoten in de wereld.
Meer informatie